18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Brutális képeken az afrikai erőszak
Mindennapos a lincselés a nyílt utcán - 18+
Brutális a helyzet a Közép-afrikai Köztársaságban.

A keresztények és muzulmánok közötti konfliktus újra kiéleződött a Közép-afrikai Köztársaságban a hónap elején. Legutóbb Bangui muzulmánok lakta részét támadták meg a keresztények, miután szemtanúk szerint egy férfi a keresztény negyedben több embert is lemészárolt.

Az afrikai országban 2013 tavaszán kezdődött a felekezetek közötti öldöklés, miután a főleg keresztény országban, puccsal muzulmán felkelők kerültek hatalomra, amire a Séléka elnevezésű keresztény csoport agresszívan reagált. Ez alatt az idő alatt több mint kétezer ember halt meg, és nagyjából négy és fél millióan váltak nincstelenné.

A hosszú hónapok óta tartó vérengzést még az Afrikai Unió és a francia hadsereg sem tudja megállítani. Korábban a Telegraph.com arról cikkezett, hogy az erőszak már kannibalizmussá fajult az országban. Egy szemtanú látni vélte, hogy egy macsétákkal felfegyverzett csoport tagjai egy muzulmán férfi testrészeit eszik. Az ország egyik diktátora, Bedel Bokassa 1966 és 1979 között állítólag rendszeresen fogyasztott emberhúst.

A World Press Photo legmegrázóbb képei

A 2014-es World Press Photo eredményhirdetése jövő hétre várható - a vezető szakemberekből álló nemzetközi zsűri tagjai február 13-án lezárják a versenyt, majd február 14-én, 14:00 órakor hirdetik ki a győzteseket. A vándorkiállítás egy éven keresztül lesz látható több mint 45 országban. A kiállítások Amszterdamban indulnak április 18-án. A World Press Photo-díjat 1955 óta ítélik oda a sajtófotósoknak. A kiállítás mindig megrázó a képek realisztikus volta miatt. Összegyűjtöttük a legszívszorítóbb és leghátborzongatóbb sajtófotókat a világból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük