Két embert ölt meg a 16 éves kamasz fiú – Az apja vette ki a fegyvert a kezéből
Nem lehet még tudni, mi történt. Példás tanuló volt a diák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hét elején az orosz fővárosban a 263. számú középiskola egyik tanulója megölte egyik tanárát és egy rendőrt. A fiatal fiút az apja segítségével sikerült ártalmatlanná tenni. Az elkövető egy osztályteremben tartotta fogva 28 diáktársát, majd az apja rábeszélésére elengedte őket. Egyelőre nem tudni, hogy miért követte el tettét. A túszdráma elején a támadó a biztonsági őröket fegyverrel fenyegette meg, majd bement saját osztálytermébe, és ott lelőtte a földrajztanárát.

Ezt követően ejtette túszul a diákokat. Egy, a helyszínre érkező rendőrt megölt, egy másikat pedig megsebesített, összesen minimum 11 lövést adott le. A 10. osztályos fiút jelenleg pszichológusok vizsgálják. Valószínűleg valami nagy megrázkódtatás érte, mert a kiskorú elkövető példás tanuló volt, és soha semmilyen konfliktusba nem keveredett sem a diáktársaival, sem a tanáraival.

- Anyu, ments meg! Gorgyejevnek puskája van. A suliban vagyunk, és lövöldöz. Anyu, ments meg, ez nem vicc. Visszaírtam neki, hogy hívja a rendőrséget. Mire azt írta vissza, hogy ne menjünk oda, mert félelmetes - mesélte a moszkvai lövöldözést átélt egyik diáklány anyukája.

Nem ez az első sokkoló és megmagyarázhatatlan eset, amikor egy ámokfutó diák lövöldözni kezd az iskolában. Nézd meg képeken az elmúlt évek legdurvább eseteit!

Háború Dél-Szudánban

Az afrikai országban közel kétszázezren veszítették el otthonukat, valamint ezer ember halt meg a még decemberben kezdődő harcok során. A felkelők több olajmezőt is az ellenőrzésük alá vontak, emiatt a dél-szudáni hadsereg támadást indított a lázadók kezébe került Bor és Bantin visszafoglalására. Január elején béketárgyalások kezdődtek, amelyek azonban holtpontra jutottak a kormány által letartóztatott 11 lázadó miatt. A lázadókat puccskísérlettel vádolták meg.

Ezt is szeretjük