Kezdődik! Választási civakodás 1.0

Csak úgy röpködnek a kishitlerek és az idióták a politikusok szájából

Kövér László interjút adott.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László szeptember 9-i rádióinterjújában beszélt a parlament őszi ülésszakáról, és arról, milyen változtatásokat szeretne a Parlamentben.

A házelnök az interjúban tett egy kétértelmű kijelentést, miszerint a kormánynak hosszútávon érdemes lenne nagyobb mozgásteret adni arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon. Az ellenzéknek nem kellett sok, azonnal reagáltak a szavaira.

Mire gondolt pontosan?

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László az ellenzék azonnali reakciójára kedd esti interjújában kifejtette, hogy éppen az ellenkezőjét akarta mondani, mint, amit az ellenzék belemagyarázott. A házelnök először azt mondta, hogy lazítani kellene a törvénybe iktatás szabályain, így csak garanciális szabályok megalkotására tartana igényt.

Igennel válaszolt arra a riporteri kérdésre, hogy ez rendeleti kormányzás lenne-e, valamint véleménye szerint több energiát kellene fektetni a végrehajtó hatalom ellenőrzésére.

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila és az Együtt-PM elnöke, Bajnai Gordon közös közleményben reagált szeptember 10-én a rendeleti kormányzással kapcsolatos felvetésre. A reakcióban kifejtették, hogy éppen a Parlament elnöke akarja a kormány jogkörét bővíteni az Országgyűlés jogkörének rovására, amikor a demokráciában éppen a kormány felelős a parlamentnek.

Az ellenzékiek szerint Kövér László a miniszterelnöki kézi vezérlés központosításáról beszél. Éppen ezért a házelnök lemondását követelik.

Kövér védekezik

A házelnök az ellenzék közleményére a következő szavakkal válaszolt a kedd esti beszélgetés során:
- …amikor a hülyeség rosszindulattal párosul, annak a pusztító ereje több hirosimai atombombával felér. Kifejtette, hogy ő éppen az ellenkezőjéről akart beszélni, mint, amit az ellenzéki politikusok belelátnak, és éppen az ilyen félreértések miatt esélytelen, hogy Magyarországon egy értelmes beszélgetés alakuljon ki a politika jövőjéről.

Kövér azzal magyarázta szavait, hogy egész egyszerűen a munka más megosztásáról van szó, tehát a már több mint húsz éve működő gyakorlatot kellene módosítani, miszerint az Országgyűlés olyan részletességű törvényeket alkot, amire nincs szükség ilyen aprólékosan.

Éppen ennek a szabályozását kellene a kormánynak, a végrehajtó hatalomnak meghagyni. Tehát, amit a törvényhozásban nem szükséges elvégezni, azt a jogszabályalkotás alacsonyabb szintjén is elvégezhetnék. Hozzátette, hogy:
- Jobb sorsra érdemes energiák mennek el ilyen idióta adok-kapokkal, hogy lehitlerezik őt, lediktátorozzák a kormányt.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A Fidesz egyértelmű álláspontja szintén az, hogy az ellenzék kiforgatta a házelnök szavait, akik valótlan vádakkal illették a házelnököt, holott Kövér félreérthetetlenül az ellenzéki jogok kiszélesítése mellett foglalt állást.

Mi lesz a továbbiakban?

A házelnök, Kövér László kifejtette többek között, hogy szerinte nem egészséges, hogy társbérletben vannak az Országgyűlés épületében a miniszterelnökséggel, így Orbán Viktor szűkebb stábjával. Erre igyekeznek minél előbb megoldást találni. Beszélt arról is, hogy a Kossuth téri munkálatok 2014 tavaszára befejeződnek, és még a választások előtt át tudják adni a teret, a látogatóközpontot, a szobrokat és a mélygarázst is.

Még több mint fél év van a választásokig, de a pártok már tavaly november óta kampányolnak. A java még csak most következik, és, ha ilyen jellegű vitákra számíthatunk, akkor nem biztos, hogy komolyan lehet majd venni bármelyik oldalt is.

Ezt is szeretjük