Még idén emelkedik a kötelező biztosítás díja: ennyivel lehet több az összeg

A kötelező biztosítás díjemelkedése miatt sok lesz a váltás november elejétől a szakértők szerint.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási - kgfb - kampányban 10-15%-os díjemelkedés mellett 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők. Sebestyén László, a Netrisk.hu ügyvezető igazgatója elmondta: az év végi váltók lesznek az elsők, akiknek már nem kell külön figyelniük a 30%-os baleseti adóra, ezt biztosítási adóként beépítik az éves díjba.

Hozzátette: a károk növekvő száma, valamint a helyreállítási költségek gyors emelkedése miatt mintegy 10-15%-os díjnövekedésre számíthatnak a gépjárművek üzembentartói. Így, mindent összevetve, a személyautóknál az átlagdíj 26-28 ezer forint lehet - mondta. Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége gépjárműszekciójának elnöke szerint az év végi kampány a Magyarországon regisztrált mintegy 5 milliós gépjárműállományból még több mint 1,3 millió gépjárművet, köztük több mint 900 ezer személygépkocsit érint.

A szakember arra számít, hogy a díjemelkedés hatására idén is jelentős számban végeznek díjkalkulációt az év végi kötelező biztosítással rendelkezők, ennek hatására összesen 140-150 ezer szerződésváltás történhet. Hozzáfűzte: a biztosítók idén is legkésőbb november 2-ig hirdethetik ki év végi tarifáikat.

Az érintettek ezt követően tudják majd összehasonlítani a piacon elérhető lehetőségeket a meglévő biztosítójuk által ajánlott díjjal, amelyet november 11-ig kell megkapniuk postán, illetve e-kommunikációs szerződés esetén e-mailben. Az új díjaknak a jelenlegi tarifákkal való összevetésénél érdemes figyelni arra, hogy az idei díjat a baleseti adóval növelve vegyék figyelembe - mutatott rá Papp Lajos.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Magyarországon 2010. január 1-je óta a kgfb-szerződéseknél már nem a naptári év kezdete, hanem a gépkocsi megvásárlásának a napja számít évfordulónak. Míg korábban minden autós egységesen január elsején tudott szerződést váltani, azóta csupán azoknál a járműveknél kell ezt a napot figyelni, amelyek 2010 óta nem váltottak tulajdonost. Ez napjainkban már csupán a forgalomban lévő járművek alig több mint negyedére igaz.

Nézd meg ezt is - 10 autós, akiknek nem szabadott volna jogosítványt adni

Egyes sofőröknek az autópálya csupán egy hatalmas játszótér, és még véletlenül sem merül fel bennük soha, hogy mások is vannak az úttesten.

10 életveszélyes autós, akiknek nem szabadott volna jogosítványt adni

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük