Megvizsgálták a szennyvizet: így áll most a koronavírus koncentrációja

Egy nagyváros kivételével mindenhol alacsony a koncentráció.

Koronavírus a szennyvízben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ismét stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ - NNK - kedden. Mint írták, a 31. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja minden vizsgált településen stagnál, az elmúlt hetekben tapasztalt koncentrációnövekedés megállt. Nagyvárosaink többségét alacsony koncentráció jellemzi - tették hozzá.

Az NNK azt kéri, mindenki fokozottan ügyeljen a biztonságra, és továbbra is kerülje a zsúfolt helyeket. A közleményhez mellékelt térkép szerint valamennyi nagyvárosban alacsony a koncentráció, kivéve Kaposvárt, ahol mérsékelt.

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint nem hunyt el senki itthon, de újabb 35 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Eddig 5 654 096 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 494 110-en már a második adag vakcinát is megkapták. A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 046-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 037. A gyógyultak száma 759 033.

Fotók: Getty Images

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ilyen a home office a valóságban

Sok helyen nemcsak a munkavégzést, hanem a tárgyalásokat, megbeszéléseket is áthelyezték online felületre, amikor a legtöbben próbálják olyan oldalukat mutatni, mintha csak élőben lennének. Ebből gyakran mókás összkép adódik.

Ilyen a home office a valóságban: vicces képeken a webkamera mögötti világ

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük