Hihetetlenül cukik az elegáns madár fiókái: már kicsiként is gyönyörűek

Koronásdaru-fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban.

Koronás daru
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Három szürkenyakú koronásdaru - Balearica regulorum - született a Nyíregyházi Állatparkban. A jelenleg kéthetes fiókák harminc nap után keltek ki a tojásokból. Az utódok színüket tekintve is jelentősen különböznek a felnőtt állatoktól, homokszínű tollazatuk pihés, fejükön még nincs tollkorona, amelyről a faj a nevét kapta - mondta el Révészné Petró Zsuzsa, a park oktatási osztályvezetője pénteken az MTI-nek.

Az egy méter magas, aranyszínű fejdíszt viselő koronásdarvak talán a legimpozánsabb és leglátványosabb madarak a Nyíregyházi Állatparkban, nászuk idején vad táncot lejtenek, és harsányan kiáltoznak.

Képeken a fiókák

A madarak a tánc mellett az utódnevelésben is jeleskednek, amiből a hímek és a nőstények egyaránt kiveszik a részüket: a nemrég kikelt kicsinyeik előtt lépkedve csipegetnek, így tanítgatják őket a táplálékszerzés fortélyaira. Nézd meg képeken a cuki, pelyhes nyíregyházi fiókákat!

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük