Nekünk telefonadó, Orbán hivatalának meg 1 milliárd forint kommunikációra
A Miniszterelnökség közel 1 milliárd forintot költ kommunikációra 2012-ben. Két cég örülhet nagyon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyilvánosságra hozta a Miniszterelnökség a 2012-es évre vonatkozó szerződéseit, melyekből kiderül: közel 1 milliárd forint megy el PR-ra, kommunikációra és "protokollszolgáltatások" ellátására csak ebben az évben.

A szerződések listáját nem sokkal a konvergenciaprogram után tették fel a kormany.hu-ra, melyben 600 milliárdos megszorítás szerepel öt új adóval.

630+315+50 millió

A Miniszterelnökség 2012-ben négy hónapos időtartamra szerződött az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel 630 millió forintra, a cég ezért cserébe médiastratégiát alkot, és különböző kommunikációs feladatokat végez el.

További 315 millió forintot kap a Young and Partners Kft. rendezvényszervezésért és PR-feladatok elvégzéséért.

A harmadik tétel 50 millió forintról szól, ezt a Medúza Event Kft. és Waldorf Catering Kft. kapja "protokollszolgáltatások teljes körű ellátásáért". A Miniszterelnökség további 8 millió forintot költ idegennyelv-oktatásra. A teljes listát ezen a linken nézheted meg.

Ha már milliárdos összegek, érdemes megemlíteni, hogy az Orbán-kormány ígérete ellenére négy év alatt közel 1 milliárd forinttal kerül többe, mint Bajnaié.

Hiába lett kevesebb ugyanis a minisztériumok száma, az államtitkárokból, szakállamtitkárokból sokkal több van.

Itt is 1 milliárd, ott is 1 milliárd

Míg a Bajnai-kormány tisztviselőinek fizetése az origo.hu számítása szerint havi 83 millió forintot tett ki, addig a második Orbán-kormány minisztereire, államtitkáraira és helyettes államtitkáraira havi 102 millió forint megy el. Ez négy év alatt közel 1 milliárdos különbséget eredményez.

Korábbi cikksorozatunkból az is kiderült, a Miniszterelnökség és a minisztériumok szintén majdnem 1 milliárdot, egészen pontosan mintegy 800 millió forintot költöttek 2011 óta jogi szolgáltatásokra, csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 600 millió forintra szerződött különböző ügyvédi irodákkal.

Ezt is szeretjük