Itt vannak az első fotók a kiselefántról: imádni valóan cuki!
Asha kistestvére pont olyan cuki, mint amilyen ő volt újszülöttként.

elefant-csalad
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kiselefánt született szerdán hajnalban a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Angele, az anyaállat 2001. november 5-én jött világra a franciaországi Les Mathes közelében található La Palmyre Állatkertben, ahonnan 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre. Assam, az apa egy évvel idősebb, 2000. október 7-én látta meg a napvilágot a Chesteri Állatkertben, innen 2004. augusztus 18-án a belgiumi Ieper város állatparkjába költözött, onnan 2009. október 28-án került a budapesti állatkertbe.

Angelének és Assamnak 2013. február 14-én már született egy borja, Asha, aki jelenleg is a városligeti intézmény lakója. Az állatkerti elefántcsalád legifjabb tagjának születésekor jelen volt testvére, Asha is. Technikailag lett volna lehetőség a csaknem ötesztendős fiatal elefánt különválasztására is, ám az állatkerti szakemberek jobbnak látták, ha ő is jelen van. Egyrészt, mert ez megfelel a természetes állapotoknak, másrészt, mert Asha is nőstény, így felnövekedve hasznos lehet a számára, ha láthatja az anyját gyermeknevelés közben.

Az állatkert a kiselefánt iránt érdeklődő közönség türelmét kéri, ameddig a borjú nem lesz látogatható, az intézmény Facebook-oldalán lehet olvasni naprakész információkat az újszülött fejlődéséről, és az alábbi képeken is megnézheted a kis jövevényt.

Ezt is szeretjük