Akiknek az élet maga a pokol
Míg mi élvezzük az életet, addig sokaknak a létezés maga a pokol. A hajléktalanokon és a romákon át a megerőszakolt gyermekekig.

Dia

 	Megerőszakolt gyermekek 	Magyarországon évente több száz gyermeket erőszakolnak meg, vannak köztük óvodáskorúak is. A helyzet rendezése nem egyszerű, a sebeket feltépő büntetőeljárások gyakran évekig elhúzódnak. 	Kapcsolódó cikk: 	Évente több száz gyereket erőszakolnak meg »

Megerőszakolt gyermekek

Magyarországon évente több száz gyermeket erőszakolnak meg, vannak köztük óvodáskorúak is. A helyzet rendezése nem egyszerű, a sebeket feltépő büntetőeljárások gyakran évekig elhúzódnak.

Kapcsolódó cikk:
Évente több száz gyereket erőszakolnak meg »

Dia

 	Bántalmazott nők 	A családon belüli erőszak nem ritka jelenség, csak keveset hallunk róla. Legutóbb egy nő öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem tudott megszabadulni erőszakos férjétől. 	Érdekesség, hogy a NANE elmondása szerint a politikusok sem kivételek, közöttük is akad olyan, aki veri a feleségét. 	Kapcsolódó cikk: 	A politikusok is verik feleségüket »

Bántalmazott nők

A családon belüli erőszak nem ritka jelenség, csak keveset hallunk róla. Legutóbb egy nő öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem tudott megszabadulni erőszakos férjétől.

Érdekesség, hogy a NANE elmondása szerint a politikusok sem kivételek, közöttük is akad olyan, aki veri a feleségét.

Kapcsolódó cikk:
A politikusok is verik feleségüket »

Dia

 	Fogyatékosok 	Hazánkban a fogyatékosok egy része még mindig kénytelen olyan körülmények között élni, ami már-már elviselhetetlen. A magánélet gyakran ismeretlen fogalom számukra, a szexuális együttléteiket egy átlátszó ajtajú szobában kell élniük. 	Kapcsolódó cikk: 	Átlátszó ajtajú szexszoba, belépés csak kísérővel »

Fogyatékosok

Hazánkban a fogyatékosok egy része még mindig kénytelen olyan körülmények között élni, ami már-már elviselhetetlen. A magánélet gyakran ismeretlen fogalom számukra, a szexuális együttléteiket egy átlátszó ajtajú szobában kell élniük.

Kapcsolódó cikk:
Átlátszó ajtajú szexszoba, belépés csak kísérővel »

Dia

 	Állami gondozottak 	Sajnos sok gyermek intézetben vagy gyermekotthonban nő fel. Budapesten a helyzet egyre rosszabb, a főváros ugyanis csökkentette a gyermekotthonok támogatását, így 725 forint jut egy gyermekre/nap. 	Kapcsolódó cikk: 	Az árvákra nincs pénz, Vitézyékre van »

Állami gondozottak

Sajnos sok gyermek intézetben vagy gyermekotthonban nő fel. Budapesten a helyzet egyre rosszabb, a főváros ugyanis csökkentette a gyermekotthonok támogatását, így 725 forint jut egy gyermekre/nap.

Kapcsolódó cikk:
Az árvákra nincs pénz, Vitézyékre van »

Dia

 	Hajléktalanok 	A hajléktalanoknak idén számtalan problémával kell megküzdeniük azon felül, hogy nincs hol lakniuk. Ettől az évtől nem aludhatnak az aluljárókban, és ha életvitelszerűen az utcán élnek, akkor 50 ezer forintos bírságra számíthatnak. 	A jövé évtől még nehezebb lesz, a főváros ugyanis szerződést bontott több hajléktalan-ellátó civil szervezettel. 	Kapcsolódó cikk: 	Több száz ember kerülhet véglegesen az utcára »

Hajléktalanok

A hajléktalanoknak idén számtalan problémával kell megküzdeniük azon felül, hogy nincs hol lakniuk. Ettől az évtől nem aludhatnak az aluljárókban, és ha életvitelszerűen az utcán élnek, akkor 50 ezer forintos bírságra számíthatnak.

A jövé évtől még nehezebb lesz, a főváros ugyanis szerződést bontott több hajléktalan-ellátó civil szervezettel.

Kapcsolódó cikk:
Több száz ember kerülhet véglegesen az utcára »

Dia

 	Romák 	A szélsőségesek hetekig zaklathatták gond nélkül a romákat Gyöngyöspatán. De ez csak a jéghegy csúcsa, a cigányellenesség Magyarországon olyannyira magas, hogy a "cigánybűnözéssel" kampányoló Jobbik rövid idő alatt 1 millió fős tábort tudott összegrundolni magának. 	Kapcsolódó cikk: 	Gyöngyöspata: amiről senki nem beszél »

Romák

A szélsőségesek hetekig zaklathatták gond nélkül a romákat Gyöngyöspatán. De ez csak a jéghegy csúcsa, a cigányellenesség Magyarországon olyannyira magas, hogy a "cigánybűnözéssel" kampányoló Jobbik rövid idő alatt 1 millió fős tábort tudott összegrundolni magának.

Kapcsolódó cikk:
Gyöngyöspata: amiről senki nem beszél »

Dia

 	Állástalanok 	A munkanélküliségi ráta hazánkban rendkívül magas, 10% fölötti. A mutatók javulnak, de még így is közel félmillió ember állástalan hazánkban. 	Probléma, hogy a kormány csökkenteni akarja a nekik járó juttatásokat, a támogatások folyósítási idejét három hónapban maximalizálnák, holott az álláskeresés átlagos ideje 18 hónap. 	Kapcsolódó cikk: 	Döntött a kormány: megvonják a több tízezres támogatást »

Állástalanok

A munkanélküliségi ráta hazánkban rendkívül magas, 10% fölötti. A mutatók javulnak, de még így is közel félmillió ember állástalan hazánkban.

Probléma, hogy a kormány csökkenteni akarja a nekik járó juttatásokat, a támogatások folyósítási idejét három hónapban maximalizálnák, holott az álláskeresés átlagos ideje 18 hónap.

Kapcsolódó cikk:
Döntött a kormány: megvonják a több tízezres támogatást »

Dia

 	Kilakoltatásra várók 	A válság miatt rengeteg család került bajba, a devizahitelesek nagy részére kilakoltatás vár. Idén a kilakoltatási moratórium is megszűnik, bár először "csak" a nagy értékű, nagy alapterületű lakások árverezésére lesz mód. 	Kapcsolódó cikk: 	Kiderült: így mentik meg a devizahiteleseket »

Kilakoltatásra várók

A válság miatt rengeteg család került bajba, a devizahitelesek nagy részére kilakoltatás vár. Idén a kilakoltatási moratórium is megszűnik, bár először "csak" a nagy értékű, nagy alapterületű lakások árverezésére lesz mód.

Kapcsolódó cikk:
Kiderült: így mentik meg a devizahiteleseket »

Ezt is szeretjük
Fotó: