Máig nem találták meg a kincset: titokzatos történet övezi

Valahol ma is arra vár, hogy rábukkanjanak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki netán elirigyli a filmbéli hajósok sorsát, és kincskeresésre adná a fejét, nem kell sokáig tipródnia, milyen kincs után induljon. Több is van ugyanis, mely a mai napig nem került elő, de beszélik, hogy valahol a dúsgazdagság bőkezű ajándékával várja meglelőjét.

A kérdés csupán az, hogy hol, aminek kapcsán a mendemondákra, legendákra és esetleges, hiányos információkra hagyatkozhatunk. Lapátot, bakancsot fel, és induljon útnak, aki elég szerencsésnek érzi magát! Ezeket a kincseket még senki sem találta meg.

A Santissima Concepcion kincse

El Grande - e néven volt ismeretes saját korában a hajó, melynek kapitánya 1683-as elsüllyedésekor Manual Ortiz Aosemena admirális volt. 496 fős legénységével süllyedt el Spanyolország felé vezető útján egy hurrikán miatt, fedélzetén veretlen ezüsttel, fűszerekkel, óriási mennyiségű arannyal, gyönggyel, smaragddal és egyéb értékes rakománnyal.

Bár beszélik, hogy egy ládát Floridánál partra sodort a víz 1500 pesóval és ruhákkal megtömve, nem tudni, hogy ez csupán legenda-e. A hajó további rakománya, a rengeteg drágakő azóta is a kékség mélyén rejtőzhet, ám senki sem tudja, hol - úgy sejtik, valahol Florida és a Bahamák között lehet.

A Nuestra Senora de Atocha kincse

Az Atocha nevű hajó roncsát 1985-ben találták meg, és az évszázad hajóroncsának titulálták. A hajó egykor egy spanyol flotta húsz hajójának egyike volt, és 1622 szeptemberében indult útnak Spanyolországból Havannába, elképesztő mennyiségű nemesfémmel és értékes holmival a fedélzetén. Útja során hurrikán tépázta meg, de javítható volt, egy későbbi vihar viszont végzett vele, és négyszáz évre elsüllyesztette. Bár a hajó és annak rendkívül értékes rakománya előkerült, az állítólag igen ravasz kapitány kabinjának maradványait még keresik, feltételezve, hogy abban rejtett kincs várja további sorsát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Kidd kapitány kincse

William Kidd kapitány egyike volt az Indiai-óceán legádázabb kalózainak. Amikor 1701-ben lefejezték Londonban, magával vitte a sírba legféltettebb titkait: hajója hollétét, és azt, hová rejtette a kincset, melyet még fénykorában szerzett.

Annyit tudni, hogy az egykori kalózkapitány elégette hajóját, a Kalandot, és elsüllyesztette valahol Madagaszkárnál, a Karib-térségben vagy valahol úton New York felé. 2015-ben egy Berry Clifford nevű férfi állította, hogy megtalálta a hajóroncsot, de, mint azt az UNESCO is megerősítette, kincsnek nyoma sem volt. Kidd kapitány kincse tehát azóta is régi rejtekhelyén lehet, de arról senkinek fogalma sincs, pontosan hol.

Nyomtalanul eltűnt a tengeren: az utolsó szögéig felszívódott a kísértethajó

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük