Az utcára dobták a kopott fotelt: egy rejtélyes idegen átváltoztatta

Nemcsak az embereknek és az állatoknak, hanem a tárgyaknak is jár némi empátia.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak művészek, akiknek az esztétikai gyönyörködtetés a céljuk. Akadnak, akik az alkotásaikkal figyelmet akarnak felkelteni, másoknál egyszerűen a polgárpukkasztás és megbotránkoztatás a cél.

Vannak azonban olyanok is, akik leplezetlenül az érzelmekre kívánnak hatni. Ez a Los Angeles-i street art művész meglepő formáját választotta a figyelemfelkeltésnek.

A tárgyaknak kijáró érzelmek

Sajnálni lehet és kell is az arra rászoruló embereket és állatokat. De, hogy a tárgyakat is? Erre apellál az a művész, akinek kiléte rejtély, mégis egyre többen ismerik Kaliforniában, elsősorban rendhagyó műalkotásai miatt. Senki nem tudja, valójában kit takar a Lonesome Town avatar név, de a mögötte dolgozó festő elhagyott, kidobott és szemétdombra ítélt bútorokra, háztartási eszközökre rajzol szomorú bohócarcokat, hogy ezzel is felkeltse az élettelen tárgyak iránti empátiát. Az út szélén felejtett kacatokra így valóban mindenki felfigyel, és alkalomadtán még újra gazdára is találnak.

Végignézve a galériában található képeket, az ember szíve csakugyan elfacsarodik kicsit a szomorú bohócarcok láttán, de a művész igyekezete mindenképpen méltányolandó. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük