Képeken 10 asszony, aki szörnyeteget szeretett: Sztálin, Hitler, Hruscsov élettársai
Diktátorokhoz mentek hozzá, de vajon ők milyen emberek voltak?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg az ókorban az olyan vezetőt nevezték diktátornak, akit vészhelyzet esetén választott meg a szenátus, később pedig azokat az államfőket, akik a megszokottnál nagyobb hatalommal rendelkeztek, a modern értelmezés szerint a diktatúrákhoz a korlátok nélküli irányítás, az elnyomás, a tömeggyilkosság, a népirtás, a kivégzés, a kitelepítés és a rémuralom fogalmai társultak.

Hitler és Eva Braun

Bár a világ ma a történelem legsötétebb szavaiként emlegeti nevüket, még a legvéresebb kezű diktátorok, Hitler, Sztálin, Mussolini vagy épp Mao Ce-Tung mögött is álltak asszonyok.

Hol erősebbek, hol gyengébbek: voltak közöttük, akik a halálba is követték férjüket és annak ideológiáját, míg mások magánéleti vitáik vagy a féltékenység miatt vesztették életüket, de olyanok is akadtak, akik gonoszságban a mellettük álló férfin is túlmutattak.

Kik várták otthon a véreskezű diktátorokat?

A leghíresebb diktátorfeleség talán mind közül Eva Braun volt, a fiatal fotóasszisztens, aki együtt lett öngyilkos a hírhedt Führerrel, de legalább ilyen ismert lett Sztálin második felesége, aki igen gyanús körülmények között vesztette életét.

Hruscsov felesége vagy épp a Vaspillangó, Imelda Marcos a nép szerint a háttérből irányították férjüket, míg Ceausescu és Mao-ce-tung asszonyai a férfiak révén léptek egyre feljebb a ranglétrán, és diktatúrájuk legbefolyásosabb asszonyaivá váltak.

Mások pedig nem tettek mást, mint otthont teremtettek a 20. század legismertebb diktátorainak, valamint gyermekeket szültek nekik. Ha kíváncsi vagy rájuk, kattintsd végig képgalériánkat!

Egyetértesz azokkal a diktátorfeleségekkel, akik a végsőkig kitartottak férjük mellett, bármit is tett?

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: www.femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük