Ismét ellenőriznek a kéményseprők: mit csinálnak az ingyenes vizsgálat során?

Most pótolják a járvány miatt elmaradt kéményellenőrzéseket.

kemeny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány miatt elmaradt kéményellenőrzéseket most pótolják a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, röviden az OKF az MTI-vel. A közlemény szerint a kéményseprők a lakosság körében évek óta ingyenesen végzik munkájukat, csak hívni kell őket.

Ingyenesen kitakarítják az égéstermék-elvezetőket, ellenőrzik azok szigetelését, tömörségét, külső-belső állapotát, figyelve az esetleg balesetet okozó külső körülményekre - az elszívóberendezésekre és a modern nyílászárók légbevezetőire.

Ha az ellenőrzés során kiderül, hogy a rendszer műszaki állapota már nem tökéletes, bőven van idő kijavíttatni vagy kicserélni az elhasználódott részeket a hideg beállta előtt - hívták fel a figyelmet. A katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez tartozó települések társasházaiba kötelezően és rendszeresen mennek a szakemberek. Ezek a kötelező feladatok idén a járvány miatt három hónapon át szüneteltek, a szakemberek az ellenőrzéseket most pótolják.

A cikk az ajánló után folytatódik

A családi házban élőkhöz nem automatikusan érkezik a kéményseprő: immár harmadik éve egyénileg kezdeményezhetik az ilyen ingatlanban élők az időpont-egyeztetést a kéményseprőkkel, így ők a közszolgáltatást az egyéni igényekhez igazítva végzik el. Ez néhány nap átfutási időt igényel, ezért érdemes időben jelezni, ki és mikorra kéri az ingyenes ellenőrzést és tisztítást - áll a közleményben.

Fotók: Getty Images

10 hely, ahol gyakrabban kellene takarítani

Legyen akármilyen tipp-topp egy lakás, akármilyen makulátlanul tiszta, egy-egy hely, néhány sarok biztosan kimarad a takarításból, ahol megbújhat a por és a kosz.

Ezt is szeretjük