Ennek a hétvégi időnek örülni fogsz: ez várható a hét utolsó napjain
Kegyes lesz az országhoz a hétvége, és kellemes időt hoz. Egyes helyeken szinte meleg lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy tűnik, hogy az eső komolyabban nem tér vissza, marad a napsütés, és a hőmérséklet is egyre kellemesebb lesz.

A hajnali fagyok is eltűnnek, és végre eljött annak is az ideje, hogy a héten a legjobb formáját szombat-vasárnap mutassa az időjárás. Erre számíthatsz a hétvégén és a következő hetekben, ami az időjárást illeti.

Napsütés, napsütés!

Bár tegnap és ma is előfordultak talaj menti fagyok egyes helyeken, ezt most egy időre elfelejtheted, mind a hajnali, mind pedig a napközbeni hőmérséklet terén emelkedés várható.

Pénteken csak nyugaton lehet felhős idő, az ország nagy részén délután sem rondít bele semmi a napsütésbe, csapadék sehol sem várható. A hőmérséklet délutánra elérheti a 17-21 fokot, ami azért komoly változás az elmúlt napok 15 fok körüli napi csúcsaihoz képest.

A héten a legjobb idő hétvégén lesz

A szombat reggel ködösen indul, és mindössze 3-9 fokkal, sőt, egyes helyeken talaj menti fagyokkal, de napközben ez már nem fog érződni. Csapadék nem várható, de néhol felhők jelenhetnek meg, ugyanakkor többnyire napos idő lesz, kellemes 19-23 fokkal.

Vasárnap hajnalban már az erre érzékeny helyeken sem lesznek fagyok, csak 7-12 fokig hűl a levegő. Napközben tovább melegszik az idő, 20-25 foknál sehol sem lesz hűvösebb. Általában napos idő várható, bár délután és estefelé északon és nyugaton is előfordulhat gyenge zápor, de nem lesz meghatározó a csapadék.

Nem lesz kellemetlen az október

A következő hét első napján is a napos és felhős időszakok váltogatják egymást, de csapadék egyáltalán nem valószínű. Hajnalban 7-12 fok lesz, napközben pedig 20-25.

Az ezt követő napokban sem lesz különösen hűvös, 20 fok körüli napi csúcsokra kell számítani országosan. A csapadék sem lesz jellemző, de néhol azért előfordulhat némi zápor. Ez a kellemes őszi idő a hosszú távú előrejelzések szerint egészen október közepéig marad velünk, tehát aki még nem kapcsolta be otthon a fűtést, annak valószínűleg még egy-két hétig nem is lesz erre szüksége.

Ezt is szeretjük