Meglepetést hoz az október: ilyen idővel indul a hónap
Nem olyan időt hoz az október, amilyet az ember elvárna tőle. Erre kell a héten számítani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szomorú hétvégi idő után pont hétfőn lett jobb valamivel a helyzet, de a továbbiakban sok panasz nem lehet az időjárásra.

Az ilyenkor szokásosnál melegebb lesz, és most úgy tűnik, hogy egy időre az esőnek is búcsút lehet inteni. De mi várható a hétvégére?

Lassan megszűnik a csapadék, de a hajnalok hidegek lesznek

Reggel helyenként csak 7 fok volt, de ez még semmi, holnap 2-11 fok várható hajnalban. Ennek ellenére napközben nem lesz hideg, 14-18 fok várható.
Ma már csak délen fordulhat elő eső, zápor, ott sajnos a nap sem fog kisütni, az ország többi részén azonban több órás napsütés várható.

Szerdán már csak helyenként fordulhat elő kisebb eső vagy zápor, de már a déli országrészekben is várható némi napos időszak. Reggel még érdemes jól felöltözni, általában 6-10 fok várható, de a szélvédett helyeken akár 2 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 13-17 fok várható.

A csütörtök is hasonlóan hűvösen indul, de napközben kárpótol az egyre több napsütés. Az egész országban megszűnik a csapadék, és 15-20 fok körül várható a maximum hőmérséklet.

Hétvégén remek idő várható

Pénteken tovább melegszik az idő, és a továbbra is csípős reggel után 18-21 fok várható. Csapadék a hét utolsó munkanapján sem lesz, a napsütés lesz jellemző az egész országra. Kellemes, szinte tavaszi idő lesz tehát.

Meglepő, de tényleg október hozza el a felmelegedést, mivel szombaton már 19-23 fok várható, és mindenhol napsütéses idő lesz. A hét utolsó napján már csak szórványosan lehet némi csapadék, de egyes helyeken tovább melegszik a hőmérséklet, 24 fokra is számítani lehet.

A hosszú távú előrejelzések szerint úgy tűnik, hogy október első fele enyhe napközbeni időt hoz, 20 fok körüli csúcsokkal, és csak kevés csapadékkal, tehát nem lesz elvetemült őszi idő. Érdemes tehát a következő egy-két hétre szabadtéri programokat szervezni.

Ezt is szeretjük