Még pár nap, és előkerülhetnek a télikabátok: micsoda idő közeleg!
A hétvégén sem lesz szép idő, de hétfőn nagyon hideg lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a mai idő már nem annyira jó, mint a tegnapi, ennél sajnos már csak rosszabb lesz - már ami a hőmérsékletet illeti. Nagyon úgy tűnik, hogy hozzá kell szokni az igazi őszhöz.

De ezen a hétvégén mire kell számítani? És tényleg fagypont körüli hőmérséklet közeleg?

Esővel indul a hétvége

Ma már csak keleten szakadhat fel a felhőzet, máshol a napot nem lehet majd látni. A nap további részében többfelé várható jelentős mennyiségű csapadék. Ma csak 15-22 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet, de a Tiszántúlon még lehet 24 fok is.

A hétvége sajnos szintén szomorkás idővel kezdődik, szombaton is sokfelé fog esni, az északias szelet pedig néhol viharos lökések kísérik - egyszóval kellemetlen időnk lesz. A napközbeni legmagasabb hőmérséklet is 14-21 fok között alakul, ami elmarad a héten megszokottól.

Vasárnap sem látni majd a napot

Vasárnapra jórészt elvonulnak az esőfelhők, de délelőtt még elszórtan számítani kell csapadékra. A nap azonban így sem fog sütni, csak nyugaton szakadozhat fel a felhőzet estefelé. Erős szélre kell számítani, és 13-19 fokos maximumokra, tehát igazi őszi idő várható egész hétvégén.

2 fok is lehet jövő héten

Hétfő hajnalban aztán már nagyon régen nem tapasztalt hideg lehet. A feloszló felhőzet miatt mindössze 2-12 fokra kell számítani reggel, de napközben még várható 16-19 fok. Jó hír, hogy hétfőre elvonulnak az esőfelhők, és a nap is kisüt majd.

Arra számítani kell, hogy a jövő héttől kezdve a hajnali hőmérséklet már valóban őszi lesz, helyenként megközelíti a fagypontot. A napközbeni hőmérséklet azonban még mindig kellemes lesz, sőt, október elejére némi felmelegedés is várható. A csapadékos hétvége után pedig sokáig nem kell újabb komoly esőzésre számítani.

Ezt is szeretjük