Naponta kétszer is van kék óra: gyönyörű látvány tárul eléd, ha elcsíped

A kék óra a fotózásban elterjedt fogalom, de laikusként is érdekes lehet a nap ezen szakasza.

alkonyat-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell kiemelkedő tehetség ahhoz, hogy az ember észrevegye: ugyanaz a tárgy vagy hely különböző fényviszonyok között egészen másnak tűnhet. Ezt a fényképészek is pontosan tudják, és remekül ki is használják, különösen azok, akik főleg természetfotózással vagy tájképek készítésével foglalkoznak.

Van, aki kifejezetten erre épít egy-egy projektet, és mesterséges bevilágítás helyett megvárja, amíg a körülmények ideálissá válnak. Ezt teszi Kilian Schönberger is, aki a fotográfusok körében kék óraként emlegetett napszakban készített lenyűgöző képsorozatot.

A csodálatos kék óra

A kék óra a napnyugta utáni vagy a napkelte előtti, de még - vagy már - nem sötét időszakot jelenti, és elképesztő lehetőségeket tartogat a fotósok számára. Schönberger Németország ködös, hegyvidéki tájain örökítette meg az alkonyatot, az eredmény pedig bámulatos. Merülj el benne!

alkonyat-2

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük