Nemhiába lett ilyen népszerű a videó: ilyen sok minden történhet 51 nap alatt egy kék cinege életében
A fészket építő és fiókáit nevelő kék cinegéről készült, 51 nap eseményeit felölelő videó néhány nap alatt az internet egyik kedvence lett.

GettyImages-179439784
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fészket építő és fiókáit nevelő kék cinegéről készült, 51 nap eseményeit felölelő videó néhány nap alatt az internet egyik kedvence lett.

A videón a nézők megcsodálhatják a madár költési ciklusát az odú elfoglalásától egészen a fiókák kirepüléséig. Döbbenetes, hogy mennyi minden fér bele 51 napba. 

Egy kékcinege-család 51 napja

A kék cinegék nagyon elterjedtek az európai kontinensen, gyakori vendégei a kerteknek és udvaroknak. Az azonban eddig a legtöbb ember számára rejtély volt, hogy mi történik a madarak odúja mélyén, miután hazatértek.

A Barrufet del temps nevű Twitter-felhasználó által feltöltött videónak hála most mindenki bepillanthat a kék cinegék fészkébe és úgy érezheti, hogy néhány pillanatra ő is a részese a madarak életének. 

Az 51 napot felölelő timelapse videón megcsodálható a kék cinege életének legfontosabb momentumai az odúba való beköltözéstől egészen a fiókák kirepüléséig. A kép sarkában látható számlálón még az is látszik, hogy épp melyik napnál járunk. 

A kék cinegék évente kétszer költenek április és július között, a madarak olyan jól alkalmazkodtak az emberek közelségéhez, hogy kihelyezett madárodúkban is képesek kikölteni a fiókáikat. A jól elhelyezett, megfelelő nagyságú madárodúk ezért nagyon meg tudják könnyíteni ezt az időszakot a madarak számára. 

Varázslatos fotókon a madarak világa: nem csak szépek, elgondolkodtatók is a képek

A világ legjobb madárfotóit díjazták, az alkotások pedig megérdemelten kaptak elismerést.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük