Már 23 éves a „katasztrófalány” a mémről - Így néz ki ma Zoë Roth

Emlékszel az égő ház előtt sokat sejtetően mosolygó kislányra?

katasztrofalany
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt másfél évtizedben az egész világot bejárta egy mémmé vált fotó, melyen egy kislány mosolyog egy égő ház előtt. A képen szereplő Zoë Roth akkor volt ötéves, és épp az édesapjával sétált a házuk környékén, Észak-Karolinában.

A Roth család nem messze lakott egy tűzoltóállomástól, és a tűzoltók csak gyakorlatozás céljából oltottak egy erre kijelölt házat. Zoë édesapja amatőr fotósként megörökítette azt a pillanatot, amikor lánya az égő házat figyelve egy pillanatra a kamerába néz sokat sejtető mosollyal, mintha ő okozta volna a tüzet.

Így néz ki ma a "katasztrófalány"

Két évvel később az apa pályázott a képpel egy fotóversenyre, melyet megnyert, ám az igazi hírnevet a 2008-as PG Magazin Emotion Capture nevű versenye hozta el számukra. A kép ezt követően egyre több internetes mém alapja lett. Az egykori ötéves kislány, Zoë pedig ma már 23 éves. Sokat utazik barátaival: ezen a nyáron jártak Spanyolországban, Portugáliában (az alábbi kép épp Lisszabonban készült), Kolumbiában, Kaliforniában és Oregonban is. Az Instagramra feltöltött fotóin pedig a vicc kedvéért néha még mindig felölti az akkori mosolyát.

A cikk az ajánló után folytatódik

És a "Nem tudom" mémre emlékszel még?

Egy másik kislány, akinek egy mém hozta meg a még szélesebb körű ismertséget, a Good Luck, Charlie! című szitkom címszereplője, Mia Talerico volt. Napjainkban már ő is gimnazista.

A világ egyik legismertebb mémje lett a kislány - Így néz ki ma, 10 év múltán

Gimnazista lett a mémként világhírűvé vált kislány.

Elolvasom

Borítókép: youtube.com

Ezt is szeretjük