Képek! Kukkants be a budai várnegyed egyik eldugott kertjébe
Ingyenes koncert lesz itt júliusban!
Koncert és színház az udvarban.

Dia


            	Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar
            	2014. július 21., hétfő
            	A Táncestek a Karmelita udvarban című előadássorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar ingyenes koncertjével indul. A zenekart az angliai Berkshire megye legkiválóbb és legtehetségesebb fiatal zenészei alkotják. A magyar közönségnek egy 90 perces ingyenes koncerttel kedveskednek júliusban.

Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar
2014. július 21., hétfő

A Táncestek a Karmelita udvarban című előadássorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar ingyenes koncertjével indul. A zenekart az angliai Berkshire megye legkiválóbb és legtehetségesebb fiatal zenészei alkotják. A magyar közönségnek egy 90 perces ingyenes koncerttel kedveskednek júliusban.

Dia

	Prozódia	Feledi János - Trio a là Kodály	2014. augusztus 6., szerda, 20.30 - premier	2014. augusztus 13., szerda, 20.30	Az előadás arra keresi a választ, hogy a tánc és Kodály Zoltán zenei világa hogyan alakul egységes világgá különböző életérzések kapcsán. A természet körforgásából indul, hogy az általánosból az ismeretlenen át eljusson az egyénhez, az egyes ember érzéseihez.

Prozódia
Feledi János - Trio a là Kodály

2014. augusztus 6., szerda, 20.30 - premier
2014. augusztus 13., szerda, 20.30

Az előadás arra keresi a választ, hogy a tánc és Kodály Zoltán zenei világa hogyan alakul egységes világgá különböző életérzések kapcsán. A természet körforgásából indul, hogy az általánosból az ismeretlenen át eljusson az egyénhez, az egyes ember érzéseihez.

Dia

	Oblivion. Félédes Feledés…- tango show	2014. július 24., csütörtök, 20.30	2014. július 31., csütörtök, 20.30	Az argentin tangóban mindenki megtalálja azt, amire a lelke éhezik. Benne van a nosztalgia, a vágy, a pillanat öröme, az érzékiség, a szenvedély, az ölelés biztonsága. A Momentango társulat a tangó ezer arcát mutatja meg, felidézve az elmúlt másfél évszázad tangótörténeti korszakait. Magyarország legnépszerűbb táncosai varázsolják a színpadra a tangócsalád táncait: a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, melyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.	Az előadás után tánctanítás is lesz, érdemes így készülni!	 

Oblivion. Félédes Feledés…- tango show
2014. július 24., csütörtök, 20.30
2014. július 31., csütörtök, 20.30

Az argentin tangóban mindenki megtalálja azt, amire a lelke éhezik. Benne van a nosztalgia, a vágy, a pillanat öröme, az érzékiség, a szenvedély, az ölelés biztonsága. A Momentango társulat a tangó ezer arcát mutatja meg, felidézve az elmúlt másfél évszázad tangótörténeti korszakait. Magyarország legnépszerűbb táncosai varázsolják a színpadra a tangócsalád táncait: a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, melyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

Az előadás után tánctanítás is lesz, érdemes így készülni!
 

Dia

	Csárdás! - A Kelet Tangója	2014. július 29., kedd, 20.30	A Honvéd Táncszínház produkciója egy szerelmi háromszög történetét dolgozza fel a néptánc és a népzene nyelvén, felhőtlen és könnyű szórakozást ígérve az érdeklődőknek.	Az Észak-Amerikában már több sikeres turnét megért táncszínházi előadáson a nézők - miközben végigkövetik a főszereplő szerelmespár konfliktusát, illetve egymásra találását -, gyönyörködhetnek a Kárpát-medence táncainak szépségében, virtuozitásában, zenei világának sokszínűségében és gazdagságában.	Az előadás után táncházzal várja a közönséget a társulat.	Fotó: Dusa Gábor

Csárdás! - A Kelet Tangója
2014. július 29., kedd, 20.30

A Honvéd Táncszínház produkciója egy szerelmi háromszög történetét dolgozza fel a néptánc és a népzene nyelvén, felhőtlen és könnyű szórakozást ígérve az érdeklődőknek.
Az Észak-Amerikában már több sikeres turnét megért táncszínházi előadáson a nézők - miközben végigkövetik a főszereplő szerelmespár konfliktusát, illetve egymásra találását -, gyönyörködhetnek a Kárpát-medence táncainak szépségében, virtuozitásában, zenei világának sokszínűségében és gazdagságában.

Az előadás után táncházzal várja a közönséget a társulat.

Fotó: Dusa Gábor

Dia

	Flamenco Évszakok - I. rész: Tavasz	2014. július 30., szerda, 20.30	2014. augusztus 7., csütörtök, 20.30	Lippai Andrea és társulata, a FlamenCorazonArte Táncszínház az Élet ébredését meséli el a tánc és a zene nyelvén. A Flamenco egy örök újjászülető műfaj, mely kifogyhatatlan forrása egy-egy izgalmas új találkozásnak. Ezért is válhatott az eredeti rejtett világából a közönség egyik legkedveltebb művészeti ágává.	Az előadás után tánctanítással is várnak majd minden érdeklődőt a társulat tagjai.	Fotó: Dusa Gábor

Flamenco Évszakok - I. rész: Tavasz
2014. július 30., szerda, 20.30
2014. augusztus 7., csütörtök, 20.30

Lippai Andrea és társulata, a FlamenCorazonArte Táncszínház az Élet ébredését meséli el a tánc és a zene nyelvén. A Flamenco egy örök újjászülető műfaj, mely kifogyhatatlan forrása egy-egy izgalmas új találkozásnak. Ezért is válhatott az eredeti rejtett világából a közönség egyik legkedveltebb művészeti ágává.

Az előadás után tánctanítással is várnak majd minden érdeklődőt a társulat tagjai.

Fotó: Dusa Gábor

Dia

	Mur mur de la Mediterranée - Bolero	Budapest Táncszínház - Koreográfus: Raza Hammadi	2014. augusztus 1., péntek, 20.30	A Mur mur de la Méditerranée Raza Hammadi alkotása, aki igen szorosan kötődik a mediterrán világhoz, hiszen Tunéziában született, és ez idáig már több mediterrán fesztiválon szerepelt koreográfusként. A koreográfia során a mediterrán kultúrához való szoros kötődését kívánja előtérbe állítani.	A Bolero az a klasszikus, amely a világ számos koreográfusának adott ihletet, mert a táncnak született. Ez a balett tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének ebben a végkimerülésig szóló koreográfiában.

Mur mur de la Mediterranée - Bolero
Budapest Táncszínház - Koreográfus: Raza Hammadi
2014. augusztus 1., péntek, 20.30

A Mur mur de la Méditerranée Raza Hammadi alkotása, aki igen szorosan kötődik a mediterrán világhoz, hiszen Tunéziában született, és ez idáig már több mediterrán fesztiválon szerepelt koreográfusként. A koreográfia során a mediterrán kultúrához való szoros kötődését kívánja előtérbe állítani.

A Bolero az a klasszikus, amely a világ számos koreográfusának adott ihletet, mert a táncnak született. Ez a balett tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének ebben a végkimerülésig szóló koreográfiában.

Dia

	Élő Martin Archívum - Kalotaszeg	Honvéd Táncszínház	2014. augusztus 5., kedd, 20.30	Élő Martin Archívum sorozat első darabjai követik a fáradhatatlan néprajzkutató, Martin György (1932-1983) táncfilmezéseinek útvonalát, tisztelegve a nagyszerű tudós életműve előtt. Ő és munkatársai nagy horderejű táncgyűjtéseket szerveztek Magyarországon és Erdélyben. Az előadással a táncosok köszönetüket fejezik ki a mondani, a bonchidai és a türei hangosfilm készítőinek és szereplőinek - azoknak a magyar, román és cigány táncosoknak és zenészeknek, akik megőrizték és továbbadták e csodálatos tánc- és zenekultúrát.	Az előadás után táncházat is szerveznek!	 

Élő Martin Archívum - Kalotaszeg
Honvéd Táncszínház
2014. augusztus 5., kedd, 20.30

Élő Martin Archívum sorozat első darabjai követik a fáradhatatlan néprajzkutató, Martin György (1932-1983) táncfilmezéseinek útvonalát, tisztelegve a nagyszerű tudós életműve előtt. Ő és munkatársai nagy horderejű táncgyűjtéseket szerveztek Magyarországon és Erdélyben. Az előadással a táncosok köszönetüket fejezik ki a mondani, a bonchidai és a türei hangosfilm készítőinek és szereplőinek - azoknak a magyar, román és cigány táncosoknak és zenészeknek, akik megőrizték és továbbadták e csodálatos tánc- és zenekultúrát.

Az előadás után táncházat is szerveznek!
 

Dia

	Rouge	Botafogo Táncegyüttes	2014. augusztus 12., kedd, 20.30	2014. augusztus 15., péntek, 20.30	Van egy szó, amit biztosan mindenki a nőkhöz köt: rúzs vagy rouge. A rúzs megszépít, elfed, kiszínez, átalakít. A Rouge lenyűgöz, odaköt, lebilincsel. A Happy Hoppers fergeteges, elsöprő lendületű táncbetétei és a Botafogo Táncegyüttes nagyon tömören és mozdulatdúsan fogalmazott koreográfiái olyan mozdulatélményt adnak, ahol minden másodpercnek fontos történése, de egyben látványa és értelme van.	Az előadás után tánctanítás is lesz!	 

Rouge
Botafogo Táncegyüttes

2014. augusztus 12., kedd, 20.30
2014. augusztus 15., péntek, 20.30

Van egy szó, amit biztosan mindenki a nőkhöz köt: rúzs vagy rouge. A rúzs megszépít, elfed, kiszínez, átalakít. A Rouge lenyűgöz, odaköt, lebilincsel. A Happy Hoppers fergeteges, elsöprő lendületű táncbetétei és a Botafogo Táncegyüttes nagyon tömören és mozdulatdúsan fogalmazott koreográfiái olyan mozdulatélményt adnak, ahol minden másodpercnek fontos történése, de egyben látványa és értelme van.

Az előadás után tánctanítás is lesz!
 

Ezt is szeretjük
Fotó: