Karmaasztrológia: szerelmi karma

Szaturnuszod megmutatja, hogy dolgozd le szerelmi karmád. Számold ki, születésedkor hol állt Szaturnuszod, és ismerd meg karmikus utadat!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármennyire is szeretnéd, csak nem talál rád a szerelem, netán jelenlegi kapcsolatoddal vagy elégedetlen? Könnyen elképzelhető, hogy a problémát valamely korábbi inkarnációdban gyökerező szerelmi karma okozza.

A jó hír, hogy módodban áll ledolgozni a súlyos örökséget. A Szaturnusz elárulja, mit tehetsz ennek érdekében.

Szaturnusz számláló

Számold ki, hol áll a Szaturnuszod, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Szaturnusz a Kosban

A párkapcsolataidban szinte mindig a nyugalmi pólust keresed, miközben a kötöttségekkel járó életközösséget egyfajta önbeszűkítésként éled meg. Ez ellen pedig vérmérsékletedből fakadóan vehemens, néha már-már sértő módon tiltakozol. Fejlessz ki magadban egy kicsit nagyobb fokú diplomáciai érzéket és kompromisszumkészséget, és rendkívül fontos, hogy ne törekedj minden körülmények között a dominanciára. Lehet, hogy így le kell majd mondanod függetlenséged egy kisebb szeletéről, ez azonban nem biztos, hogy azonos az önfeladással - nem beszélve arról, hogy milyen sokat nyerhetsz a másik oldalon.

Szaturnusz a Bikában

Elsősorban hűséget és állhatatosságot vársz a másik embertől, amit maximálisan viszonzol is. Ám kisebb horderejű ügyekben nemritkán éppen te vagy az, aki nem tartja be a megegyezéseket. Ha pedig társad ezt szóba hozza, hajlamos vagy konfliktusba, netán hatalmi harcba keveredni - és akkor is ragaszkodsz álláspontodhoz, ha a szíved mélyén tudod, a legkevésbé sincs igazad. Szerelmi karmádat úgy oldhatod fel, ha legalább annyi elvárást támasztasz önmagaddal, mint a másik emberrel szemben, és vitás ügyekben nem a győzelemre, hanem inkább a mindkettőtök számára elfogadható kompromisszumos megoldásra törekszel.

Szaturnusz az Ikrekben

Vágyakozol a párkapcsolat után, mely elhozhatja számodra a megállapodást, illetve az azzal járó biztonságot és nyugalmat. Ugyanakkor félsz feladni függetlenségedet, mivel úgy érzed, ez gátolna szellemi és fizikai utazásaidban, melyektől a számodra oly fontos intellektuális impulzusokat kapod. Így aztán nem, vagy csak részben engeded be világodba a másik embert, aki viszont közömbösségként értékelheti ezt a fajta önvédelmet. Karmikus feladatod, hogy megnyisd a szíved társad előtt - tapasztalni fogod, hogy valójában a távolságtartás jelentette a börtönt lelked számára, és a valahová tartozás felszabadít.

Szaturnusz a Rákban

Érzékeny, sebezhető emberként a párkapcsolatban tartós biztonságot és védettséget keresel. Emiatt megesik, hogy aránytalanul alárendeled magad a másik embernek. Ám, ha úgy érzed, nem eléggé hálás önfeláldozásodért, frusztrálttá válsz, és aktuális hangulatodtól függően magadba fordulsz, illetve szabad utat engedsz addig elfojtott érzelmeidnek. Karmikus feladatod, hogy nagyobb önállóságra tégy szert mind kapcsolatodban, mind az élet gyakorlati területein. Így nemcsak magabiztosabbá válsz, hanem partnered szemében is nagyot nőhetsz, és ezáltal még jobban ragaszkodik majd hozzád. Hasonlóan fontos, hogy megtanulj uralkodni a számos felesleges konfliktust okozó, intenzív érzelmeiden, érzéseiden.

Szaturnusz az Oroszlánban

Hatalmas lelkedből és nem utolsósorban a szeretet iránti vágyadból fakadóan különös nagyvonalúsággal viseltetsz társad iránt - minden lehetséges módon igyekszel a kedvében járni. Ám még akkor is hajlamos vagy a valóságosnál erősebbnek mutatni magad, ha a másik ember rászolgált a bizalmadra. Bár ez rövidtávon stabilizálhatja a pozíciódat, előbb-utóbb bizonyosan az intimitás rovására megy. Szerelmi karmádat úgy oldhatod fel, ha lépésről lépésre levetkőzöd büszkeségedet, és az esendő, sebezhető oldaladat is feltárod partnered előtt. Ehhez természetesen nem kevés bizalomra lesz szükséged.

Szaturnusz a Szűzben

Hajlamos vagy túlzásba esni az óvatosság terén. Idő kell ahhoz, hogy közel engedj valakit magadhoz, és még ekkor is csak nehezen melegszel fel mellette. Emiatt tartózkodónak, netán ridegnek tűnhetsz a másik ember szemében - holott a magad módján mindent megteszel érte, csak éppen előző életbeli negatív tapasztalataid miatt félsz attól, hogy megsebeznek. Karmikus feladatod, hogy fokozatosan lebontsd a magad köré épített falakat. Boldog párkapcsolatot ugyanis csak akkor alakíthatsz ki, ha társad iránti szeretetedet elsősorban nem gyakorlati dolgokban - azaz a róla való gondoskodással -, hanem konkrét érzelmi megnyilvánulások révén fejezed ki. Az ágyban pedig véletlenül se fogd vissza magad!

Szaturnusz a Mérlegben

Az egyedüllétet különösen rosszul viseled. Hogy megtartsd a másik embert, hajlamos vagy arra, hogy aránytalan kompromisszumokat köss, miközben - meglehetősen ellentmondásos módon - féltve őrzöd függetlenséged. Így viszont szinte borítékolható, hogy valamelyikőtök előbb-utóbb továbblép. Tartós, boldog kapcsolat kialakítására akkor van esélyed, ha nem söpröd a szőnyeg alá a problémákat, hanem azon melegében megbeszéled - netán megvitatod - őket partnereddel, és következetesen kitartasz álláspontod mellett. Ugyanilyen fontos, hogy leépítsd magadban a kötöttségtől való félelmet, és fenntartások nélkül átadd magad társadnak.

Szaturnusz a Skorpióban

Rendkívüli lelki erőkkel rendelkezel, melyek révén nemritkán akaratod ellenére is hatalmat gyakorolhatsz a másik ember fölött, és bizony az is előfordul, hogy tudatosan veted be a cél érdekében ezt a rendkívüli adottságodat. Egy lelkileg kevésbé stabil társ átmenetileg könnyen a befolyásod alá kerülhet, ám előbb-utóbb szinte biztosan megpróbál kitörni a függőségből - ha pedig belenyugszik sorsába, te veszíted el iránta az érdeklődésedet. A karma mesterei azt kérik tőled, hogy a párkapcsolatban minden körülmények között az egyenrangúságra törekedj, és jelöld ki a határokat önmagad számára. Intenzív energiáidat inkább a hálószobában éld ki.

Szaturnusz Nyilasban

Mély érzésű emberként vágysz arra, hogy tartozhass valahová, ugyanakkor önállóságodat is igyekszel megőrizni. Emiatt gyakorta ingadozol a kötöttség és a kötetlenség között, és a lelked még párkapcsolatban élve is szabad marad. Ez a fajta kettősség azonban előbb-utóbb megbosszulja magát - akaratod ellenére még életed szerelmét is eldobhatod így magadtól, esetleg társadnak lesz elege abból, hogy nem vagy jelen a kapcsolatban. Karmikus feladatod, hogy megtanuld súlyozni a dolgokat, és önmagaddal kompromisszumot kötve lemondj függetlenséged egy részéről. Minél inkább képessé válsz a másik emberben való feloldódásra, annál kevésbé fog hiányozni.

Szaturnusz a Bakban

Belső késztetést érzel arra, hogy minden körülmények között jelen legyél társad számára, és biztonságot, támogatást nyújts neki, különösen az élet gyakorlati területein. Emiatt megesik, hogy túlvállalod magad, majd úgy érzed, hogy a másik ember mindezt nem méltányolja kellőképpen. Bánatodban valósággal belemenekülsz a munkába - és az ördögi kör ezzel be is zárul. Szerelmi karmádat úgy dolgozhatod le, ha kevesebb kötelezettséget veszel a válladra, miközben fokozatosan megnyitod a szíved, és szavakkal, gesztusokkal is igyekszel partnered tudomására hozni, hogy mennyire fontos számodra.

Szaturnusz a Vízöntőben

Bár mind az érzelmi, mind az anyagi biztonság fontos számodra a párkapcsolatban, a túlzott közelséget nyomasztónak érzed. Emiatt bizonyos fokú hűvösséggel viseltetsz a másik ember iránt, amivel viszont akaratod ellenére azt sugallod: valójában nincs is rá szükséged. Így aztán nem csoda, hogy életedben viszonylag gyakoriak a magányos időszakok. Karmikus feladatod, hogy kifejleszd magadban a feloldódásra és az elmélyülésre való képességet, és megtanuld kifejezésre juttatni a lelked mélyén megbúvó, szebbnél szebb érzelmeket, érzéseket. Ne félj felfedni érzelmi életed legmélyebb titkait, ha párodat arra érdemesnek találod.

Szaturnusz a Halakban

Szereteted valósággal átöleli a másik embert - ha tehetnéd, talán még fizikailag is eggyé válnál vele. Emiatt hajlamos vagy túlzott mértékben feladni magad, ha pedig társad ettől zavarba jön, megsebződsz, és depresszióba esel. Ilyenkor jellemzően magadba fordulsz, de megesik, hogy az érzelmi manipulációtól sem riadsz vissza - mindenesetre kapcsolatod jövőjét illetően egyik sem a legjobb taktika. A karma mesterei arra kérnek, hogy képviseld határozottabban érdekeidet, és fejleszd ki magadban az elhatárolódásra való képességet. Ily módon fokozatosan alábbhagy majd a benned lévő túlzott megfelelési vágy, ami szavaid és tetteid elsődleges mozgatórugója.

Ezt is szeretjük