Mi köze van Kálmán Olgának Zámbó Jimmyhez?

Mindent kitálal az ATV riportere

Megjelent Kálmán Olga Egyenes beszéd című könyve.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig érdekes, ha egy olyan emberről tudhatunk meg valamit, aki valamiért kilóg a sorból, pláne, ha még sikeres is, vagy ha csak egyszerűen jól tud kérdezni, úgy, hogy azt még humorral is ötvözi. Kálmán Olga pontosan ez a személy.

A tökéletes kérdések technikájának egyértelműen egyik legnagyobb mestere az ATV riportere, Kálmán Olga, akinek a hetekben jelent meg könyve szakmáról, magánéletről és hivatásról Adásidőn innen és túl címmel.

Olga és Jimmy

De mégis hogy jön a képbe Zámbó Jimmy? A kiadó idén augusztusban kérte fel a riporternőt a könyv megírására, aki első ízben meglehetősen unalmasnak titulálta a saját magáról szóló könyv ötletét.

Az igazgatóságnak végül sikerült meggyőznie Kálmán Olgát a könyv várható sikeréről és arról, hogy nagyjából rajta kívül mindenki kíváncsi rá. Ennek ellenére a riporternő még mindig ragaszkodott az lapos könyv gondolatához, nem hazudtolta meg önmagát, és kibukott belőle a megbeszélés végén:

- Egyhez ragaszkodom! Az lesz a könyvem alcíme: Zámbó Jimmy és én!

A hatás nem maradt el. Döbbent csend, majd kérdések özöne következett az igazgatóság részéről. Természetesen soha nem volt semmilyen kapcsolat közöttük, még csak nem is találkoztak, vallotta be a riporternő, ugyanakkor szegény, megboldogult Zámbó Jimmy nevével mindent el lehet adni, mindenki róla akar olvasni, emiatt talán az ő könyvét is elolvasnák az emberek - vélekedik a riporternő a könyv bevezetésében.

A könyv háttere

Egy olyan nőre, aki mindennap az esténk egy részének meghatározója, már-már állandó szereplője, egy idő után akaratlanul is kíváncsiak leszünk: kicsoda, micsoda, kihez megy haza és milyen ember is ő valójában. Hiába, műsoraiban nem ő a főszereplő.

A könyvben a riporternő a 2002-es választásoknál kezdi el mesélni történetét, és mondhatni rögtön beleugrik a közepébe: amikor az InfoRádiónál dolgozott, és a választások izgalmas pillanatairól tájékoztatta a hallgatókat. Abban az évben Medgyessy Péter lett a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc kis híján kiszorult a csapatból - Képeken a leggazdagabb magyarok

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Pontosan annyi időm volt kitalálni valamit, amíg ez a mondat elhangzott. Előttem a nagykövet, nem lökhettem félre, miközben tudtam, már csak tizedmásodperceim vannak hátra… Csak pár métert kellett futnom, és már fent is álltam az asztal tetején… Abban a pillanatban az asztal tetejéről egész egyszerűen beugrottam az éppen búcsúzó nagykövet és a miniszterelnök közé. Ezen az estén már másodszorra láttam, hogy milyen az, ha a friss kormányfő a döbbenettől néhány pillanatra kővé válik.

Kálmán vagy Olga?

A riporternő időrendben halad a könyvében, szól arról, hogyan került az ATV riporteri székébe, de arról is, hogy milyen volt szinte belülről figyelni bizonyos politikai harcokat, vagy éppen arról, hogy miért utasította vissza a szocialista párt szóvivői felkérését. Így jut el az olvasó a riporternő karrierjének eddigi legabszurdabb pillanatához, mégpedig a 2010-es önkormányzati választások előtti időszakhoz, amikor feltűnt a színen a Kétfarkú Kutya Párt.

A párt programján messziről látszott, hogy a komoly kampány ellenére egy hatalmas vicc az egész. Az emberek szerették őket, ezért végül az Egyenes beszédben volt a helyük. A könyvben Kálmán Olga felidézi az emlékezetes és tökéletesen komolytalan beszélgetést az álpolitikussal, és a fejezetben az is kiderül, hogy kié volt az a bizonyos titokzatos rágógumi, amit a humorista Mogács Dániel, a párt elnöke talált az asztal alján.

A politikusok is pihennek néha

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kulisszatitkok

Könyvében a riporternő kikerülhetetlenül ír a magánéletéről, a színházhoz és színészethez való feltétlen szeretetéről, a 16 év házasságot lezáró válásáról és arról, hogyan kötötte össze életét új szerelmével, aki az ATV híradójának főrendezője. Megszokott gyakorlat volt köztük, hogy a riporternő fülében elhelyezett készüléken keresztül a műsor felkonferálása közben a férfi párhuzamosan beszélt hozzá, teljesen eltérő dolgokról. Ez a gyakorlat a megosztott figyelemre koncentrál.

- Sok kolléga utálja ezt a szerkezetet, nem is lehet semmit mondani a fülükre, mert megzavarja őket a beszélgetésben. Voltak, akik hangosan visszaválaszoltak élő adás közben a nem a nyilvánosságnak szóló rendezői utasításra. Én kimondottan szerettem ezt a játékot, és azóta is élvezem, ha adás közben a vezérlőből valaki bármilyen megjegyzést mond a fülemre.

 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A riporternő, Kálmán Olga lezárásképp elismeri, hogy ha nem a stílusa, a kérdései és általában a munkája miatt ismerik el a nézők, akkor semmit nem ér az egész, és slusszpoénként az is kiderül, hogyan lett kisregény egy vele készített interjúból.

Kép forrása: ATV

Ezt is szeretjük