Nem kapnak év végi jutalmat Orbán emberei
Válság van
Sem béren felüli, sem béren kívüli juttatás nem jár. Tavaly az önkormányzatok jutalmaztak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Azonnali hatállyal felfüggesztette a kormány az irányítása alá tartozó fejezeteknél dolgozók számára a jogszabály alapján járó juttatásokon kívüli egyéb kifizetéseket - írja a Világgazdaság.

Hajdu Petra, a kormányszóvivő sajtófőnöke közölte, a kormány álláspontja, hogy egyetlen egy minisztérium sem szakadhat el a valóságtól, és mivel 2012-ben Magyarországon nem volt gazdasági növekedés, ezért nem lehet pluszkiadással terhelni a tárcák költségvetését. Ebből fakadóan az év végén, béren felüli és béren kívüli juttatásokra nincs lehetőség semmilyen formában.

Előző héten a Népszava újságírója érdeklődött az év végi jutalmakról, mire Giró-Szász András kvázi feladatként kiadta az újságírónak, hogy gyűjtse össze azt is, 2002-2010 között az előző kormány mennyi jutalmat osztott. Giró-Szász Andrásnak egyébként mindenféle megjegyzés nélkül ki kellett volna adnia az adatokat.

Régen minden más volt

Mint korábbi cikkünkből kiderül, tavaly nem hagyták ki a jutalomosztást, bár Debrecenben például év közben, és nem év végén osztottak pénzt.

Kósa Lajos debreceni polgármester három alpolgármesterének egyöntetűen bruttó 1,7 millió forintot, a város jegyzőjének bruttó 1,8 millió forintot, míg Debrecen aljegyzőjének bruttó 1,3 forint jutalmat adott 2011 első félévének végén.

Osztottak jutalmat Pécsett is,  2011-ben a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző és az aljegyző nem kapott pluszpénzt, ellenben a 42 önkormányzati intézmény mintegy 6039 dolgozója bruttó 33 millió forintban részesült. Ez személyenként 5464 forint. 

A szocialisták nem fukarkodtak

A városban az előző, szocialista vezetés között 3,1 milliárd forintot költött jutalmakra 2002-2009 között.

A legtöbb pénzt, nettó mintegy 23,7 millió forintot Pécs volt jegyzője vehette fel. Az egykori szocialista alpolgármesterek közül Gonda Tibor mintegy 10,5 millió, Kunszt Márta 7,3 millió, Tóth Bertalan 3,4 millió, Meixner András 2,7 millió forintot kapott, ugyancsak nettó összegként.

Ezt is szeretjük