Záporok, zivatarok és viharos szél! Ilyen időjárást hoz a július
Akár 15°C-os lehűlést is okozhat az ország felé közelítő hidegfront, de lesznek jobb napok is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár eltelt a június, az ország nagy részén egyelőre csak igen rövid ideig volt élvezhető a nyári időjárás.

Vajon a július változást hoz majd? Olvasd el az előrejelzést, hogy megtudhasd!

A héten

Ma elsősorban a középső tájakon erősödik meg időnként a szél, majd estére ott is gyengül a légmozgás. Keleten is csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos idő várható, de északkeleten lehet még eső, zápor, akár zivatar. A leghidegebb órákban 9-16°C lehet. Napközben 22-26°C-ig melegszik a levegő.

Szerdán több órára kisüt a nap, délután, estefelé északnyugaton, északon lehet több a felhő, és az éjszaka első felében ott már zápor, zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15°C, a legmagasabb hőmérséklet 25-29°C között alakul.

Gyönyörű fotók villámokról, háttérképnek

Összegyűjtöttünk néhány lenyűgöző villámfotót: kattintsd végig őket, és töltsd le háttérképnek, amelyik megtetszik!

Csütörtökön kezdetben még többfelé lehetnek erős széllökések, valamint eső, záporeső, zivatar. Napközben inkább már csak a keleti megyékben lehet csapadék, amely estére ott is megszűnik. A minimumhőmérséklet 13-18°C között valószínű. Nappal 23-28°C-ig melegszik a levegő.

Pénteken napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15°C, a legmagasabb hőmérséklet 26-30°C között alakul.

Szombaton a Dunántúlon zápor, zivatar várható. Többfelé megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 11-17°C lehet. Nappal 28-33°C-ig melegszik a levegő.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében megerősödik, akár viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 13-19°C között valószínű. Nappal 28-33°C-ig melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

A hónap többi részében

A jelenlegi számítások szerint a július hasonlóképpen változékony lesz, mint a június. A hónap második hetében a legtöbb helyen csapadékos napokra kell számítani, sokszor alakulnak ki záporok, zivatarok. A nappali hőmérséklet 26-31°C között alakul, az éjszakai várható átlaghőmérséklet 14-17°C közé tehető.

Július második felében csökken a csapadékmennyiség, és növekszik a napsütéses órák száma. Bár igazi kánikulára egyelőre nincs kilátás, a hónap vége felé kellemes, zavartalan nyári időjárásra számíthatunk. A minimum nappali hőmérséklet 22°C, a maximum 28°C lesz az előrejelzések szerint, éjszaka továbbra is hűvösebb, 14-17°C közötti hőmérsékletre kell számítani.

Cikkünk az MTI, az idokep.hu és a koponyeg.hu információi alapján íródott.

Ezt is szeretjük