Héthavi nyugdíjemelést kapnak kézhez júliusban a nyugdíjasok: most jelentette be a kormányszóvivő

Szentkirályi Alexandra a Facebookon jelentette be, az idősek a júliusi nyugdíj mellett az előző hónapok emelését is megkapják.

szentkirályi-alexandra-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

"Jó hír az időseknek: a júliusi nyugdíjjal együtt megkapják az azt megelőző hat hónap és a 13. havi nyugdíj után járó emelést is." - jelentette be a közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra ma délelőtt.

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely még az április végén tartott Kormányinfón számolt be arról, hogy a kormány rendkívüli nyugdíjemelésről döntött. 

Júliusi nyugdíjemelés

Július elsejével további 3,9 százalékkal emelnek a nyugdíjakon, így összesen 8,9 százalékkal növekszik a havi nyugdíj. A miniszter akkor azt is elmondta, hogy a nyugdíjasok júliusban visszamenőlegesen megkapják a január-június időszakára vonatkozó különbözetet is, tehát egyösszegű nyugdíjkorrekció is érkezik majd.

Az erről szóló rendeletet Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal később írta alá, akkor elmondta, hogy az orosz-ukrán háború miatt emelkednek az árak, növekedik az infláció, a nyugdíjasokat pedig meg akarja védeni a kormány, ezt pedig a nyugdíjak megemelésével teszik meg.

Szentkirályi Alexandra ma a Facebook-oldalán tájékoztatott mindenkit, hogy nem csak a júliust megelőző hat hónap, hanem a 13. havi nyugdíj után járó korrekciót is kézhez kapják az idősek július elején.

Orbán Viktor új miniszterei

Orbán Viktor május 16-án kiosztotta a feladatokat a következő négy évre, a miniszterek között vannak olyanok, akik már korábban is betöltötték ezt a pozíciót, de új embereket is kineveztek. Emellett Orbán Viktort hivatalosan is megválasztotta az Országgyűlés a Parlamentben.

Cover-fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezt is szeretjük