Jubileumi borfesztivál Budapesten!
Ez vár rád a Budai Várban szeptember 7-étől
Öt teljes napon át tart a bor ünnepe a fővárosban. Íme, a programok!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mintha csak pár éve lett volna, hogy először tárult ki a Borfesztivál kapuja a Vörösmarty téren az akkor még csak néhány száz bizonytalan, kíváncsiskodó fővárosi ember előtt. Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében. Idén szeptember 7-11. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor köszönti a látogatókat.

20. Budavári Borfesztivál

Rád is vár a felejthetetlen élmény: több ezer bor, szívhez szóló ritmusok és dallamok, nagyszerű produkciók, ízek és illatok bódító kavalkádja, festői szépségű környezet. Ha mindez nem elég ok arra, hogy ünnepelj, akkor íme még néhány hívó szó, amelyeknek biztosan nem lehet ellenállni.

Mi vár rád a Várban?

A Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire, és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadni.

Kiváló zenekarok

Öt napon át gazdag kulturális és zenei program várja a látogatókat. A közel 50 produkció között fellép többek között a Ghymes Együttes, A Hooligans, Bognár Szilvia és Zenekara, Benkó Dixieland Band, Orosz Zoltán Quartett, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar a Lippentő és a Csillagszemű Táncegyüttes mellett számos más néptánccsoport. Az idei évben a figyelem középpontjába a népzene és a néptánc, valamint a francia vendégművészek műsora kerül. Nyitókoncert a Csík Zenekarral.

Boregyetem

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 5-6-án a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű Boregyetemen. A kétnapos kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatsz. Franciaország, szarvasgomba, és még sok más érdekes téma várja a hallgatókat.

Láthatatlan borkóstoló

A Boregyetem első napján, a Boregyetemmel párhuzamosan interaktív borkóstolót szerveznek vakoknak és gyengén-látóknak a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével közösen. A program különlegessége, hogy néhány borszakírót is meghívnak az eseményre, akik egy tökéletesen elsötétített szobában teszik próbára érzékszerveiket. A bírálat után egy közös kiértékelést tartanak a résztvevők, ahol megvitathatják élményeiket.

Szüreti Felvonulás

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Várban, szeptember 10-én a Szüreti Felvonulás, igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel.

A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai, valamint a Szarvasgomba Lovagrend képviselői alkotják.

20. Budavári Borfesztivál
Helyszín: Budai Vár
Időpont: 2011. szeptember 7-11.
Jegy: 2300 forint/fő/nap. Az ár tartalmaz egy kóstolópoharat egy pohártartó szütyőt, ingyenes belépést a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira.
Ezt is szeretjük