Kultúrfürdő: 40 izgalmas program Budapest 5 elvarázsolt helyszínén
Augusztus 7-étől rendkívüli előadások várnak a Víziváros környékén a fővárosban!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén nyáron augusztus 7. és szeptember 11. között, immáron negyedik alkalommal jelentkezik Budapesten a Kultúrfürdő nevű programsorozat a Halastó Kulturális Egyesület szervezésében. A kulturális estek elvarázsolt, egyedi, titkos helyszíneken zajlanak a Víziváros és Felhévíz környékén.

Göttinger Pál rendező
Discantus énekegyüttes
Fanfare

Kultúrfürdő

A korábbi években a Frankel Leó úti romos áltörökfürdőbe vittek életet, amit sajnos idén balesetveszélyessé nyilvánítottak. Ám a programsorozat már amúgy is kilépett medréből, így olyan újabb izgalmas helyszínek lábait nyaldossa, mint a Király fürdő romantikus, titkos kertje és belső törökkori terei, a Lukács fürdő napozóterasza, az Öntödei Múzeum kiállítótere, egy budai bérház magánlakása, és még sorolhatnánk.

Kultúra egy hónapon át

A Kultúrfürdő egy hónapja alatt szinte minden napra jut legalább egy előadás. Az ifjú lelkes tehetségektől a legprofibbakig mindenféle formáció képviselteti magát a programsorozaton. A fellépők közül sokan a fürdő témájához, illetve a helyszínekhez alakítva készülnek előadásaikkal. Így műsoron lesz például a kiváló énekesekből álló Discantus énekegyüttes reneszánsz madrigálkomédiája – Banchieri: Hajóval Velencéből Padovába -, a Trefort gimnázium művészeti csoportjának saját szerzeményű daljátéka – János és Julis –, melynek középső felvonása a Király fürdő medenceterében zajlik a fürdőző közönség körül.

Fotó- és képzőművészeti kiállítás akusztikai élmények

Lesz a víz és fürdő témájára épülő fotó- és képzőművészeti kiállítás, illetve akusztikai és térbeli kísérlet, melyre a művészetek és stílusok különböző ágainak képviselői kapnak meghívást.

A Soharóza kísérleti énekegyüttes a tavalyi, a Chili&Vaníliával közösen tartott gasztrokoncertet követően most is fizikai élményt szeretne okozni: hangfürdőre készül, bármit is jelentsen ez.

Jazz- és könnyűzene

Bővül idénre a jazz- és könnyűzenei fellépők tárháza, az angol Lawrence Williams több helyszínspecifikus előadással is készül, Rubik Ernő Zoltán Ágoston Bélával érkezik, Csongrádi Gábor pedig Ávéd Jánost és Borbély Miklóst ragadta maga mellé. És ez még csak a kezdet.

Színház és felolvasóest

Színházi téren a Kultúrfürdő idei kedvence Gyabronka József, aki kétszer is látható lesz a programsorozaton. Felolvasóestekre számíthatsz Závada, illetve Göttinger Páltól. Számtalan lelkes előadó, vibráló sokszínűség, egyedi légkör - mindenkit nagy szeretettel vár az önkéntes szervezőkből álló Halastó.

Kultúrfürdő
Időpont: 2011. augusztus 7. – szeptember 11.
Helyszín: A pontos helyszínekért kattints ide!
A Kultúrfürdő részletes programjaiért kattints ide!
Ezt is szeretjük