Friss hírek a Jókai utcai omlásról: kiderült, mi lesz most a lakókkal

Külön nyomozócsoport vizsgálja a Jókai utcai omlás ügyét.

D  MI20220627006 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Külön nyomozócsoport vizsgálja a hétfői VI. kerületi házomlás ügyét - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek. Csécsi Soma elmondta: továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt zajlik a nyomozás. Már 31 tanút hallgattak ki: 23-an az építkezésen dolgozók közül kerültek ki, a többi tanú között pedig két sérült is van. A balesetnek továbbra is négy sérültje van: három ember könnyebben, egy életveszélyesen sérült meg.

A rendőrség építész-statikus és orvosszakértő bevonásával vizsgálja az ügyet. A Jókai utca 1. szám alatti épületet a lakóknak el kellett hagyniuk. A kerületi rendőrök élőerővel is biztosítják, hogy senki ne menjen vissza a házba - ismertette a szóvivő.

A terezvaros.hu közlése szerint az épület húsz lakója kérte az elhelyezését az önkormányzattól. Azt írták, Soproni Tamás polgármester intézkedése értelmében azok a családok, akik igénylik, szállást kaphatnak az önkormányzat költségén. Két szállodában foglaltak le a számukra szobákat. Eddig húsz lakó nem tudta az átmeneti lakhatást rokonoknál, vagy más módon megoldani. Mindenki abban bízik, hogy minél előbb hazamehet. Az önkormányzat további támogatásáról is biztosította az érintetteket.

Hétfő délelőtt leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utcai ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, több parkoló jármű összetört. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Fotók: MTI/Mihádák Zoltán

Így nézett ki a Keleti pályaudvar 1884-ben

Amellett, hogy az összkép nem változott jelentősen, azért mégis nagyon más napjainkban a Keleti pályaudvar és környéke, mint frissen épülve, és a múlt század elején.

Ezt is szeretjük