Gyömbérgyöngy, homárhab, kacsakocsonya
Így készítsd el az ország sztárséfének, Buday Péternek különleges receptjét! (x)
Az ország egyik legkedveltebb sztárséfe Buday Péter különleges íz utazást tervez az év végi menüsorra, a 70-es évek kaszinótojásától, a kemencében sülő malacon át, egészen a molekuláris ételekig több mint 50 féle finomsággal.
A klasszikus retro falatok a régi idők emlékét idézik, igazi lelki nass is egyben, míg a mai modern szemléletű kreatív gasztronómiai kombinációk esztétikai és tartalmi szempontból is a vacsora csúcspontjai. Az ismert fogások újragondolva, meglepő párosításokban jelennek meg az étlapon, úgy mint például rózsa ízű mignon, lilakáposzta pite a kacsa mellé, pezsgőben főtt körte és még számtalan fantáziadús ínyencség várja szilveszter este a Larus Étterem vendégeit.
Aki nem szeretne várni az év utolsó napjáig, és szívesen kényeztetné magát valami egyszerű ám nagyszerű kulináris finomsággal, annak íme egy recept, a szilveszteri menüsorból:
Oliva kaviár pirítóson
Hozzávalók:
- 20 dkg magozott fekete olíva
- 5 dkg lilahagyma
- 3-4 cl olívaolaj
- 2 csomó petrezselyem
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom héja és leve
- koktélparadicsom
- pirítós
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítési mód
A kimagozott fekete olívabogyót ledaráljuk, majd a nagyon apróra vágott lilahagymát és petrezselymet adjuk hozzá. Ezt ízesítsük sóval, kevés frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, valamint olívaolajjal. Ha ez kész, akkor reszeljünk rá citromhéjat és csepegtessük meg a levével, ami majd igazán kiemeli az ízeket. Végül keverjük össze az egészet, kenjük forró pirítósra és koronázzuk meg néhány koktélparadicsommal a kész finomságot.
Az izgalmas illatok mellett az est a fülek számára is különleges pillanatokat biztosít majd Jazzy Rádió szervezésében. Nyári Károly virtuóz zongora előadása kíséri a fenséges ízek élvezetét, miközben Buday Péter chéf személyesen segít eligazodni a sokszínű kulináris kínálatban. Ezt követően a 10 tagú Group’N’Swing zenekar adja a talpalávalót saját, pörgős, boogie-s lüktetésű, swinges, big band-es hangulatú, méltán elismert szerzeményeivel, majd az est további részében Suri Imre funky bakelit lemezei fokozzák a hangulatot hajnalig.
Az elsőrangú fogások és kiváló zenék gondoskodnak róla, hogy egy felejthetetlen estével kezdd az Újesztendőt.
Buday Péter által összeállított teljes szilveszteri menüsor itt olvasható.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2216215&banner=2214803&ord=RANDOM_NUMBER)%)