Gyömbérgyöngy, homárhab, kacsakocsonya
Így készítsd el az ország sztárséfének, Buday Péternek különleges receptjét! (x)

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ország egyik legkedveltebb sztárséfe Buday Péter különleges íz utazást tervez az év végi menüsorra, a 70-es évek kaszinótojásától, a kemencében sülő malacon át, egészen a molekuláris ételekig több mint 50 féle finomsággal.

A klasszikus retro falatok a régi idők emlékét idézik, igazi lelki nass is egyben, míg a mai modern szemléletű kreatív gasztronómiai kombinációk esztétikai és tartalmi szempontból is a vacsora csúcspontjai. Az ismert fogások újragondolva, meglepő párosításokban jelennek meg az étlapon, úgy mint például rózsa ízű mignon, lilakáposzta pite a kacsa mellé, pezsgőben főtt körte és még számtalan fantáziadús ínyencség várja szilveszter este a Larus Étterem vendégeit.

Aki nem szeretne várni az év utolsó napjáig, és szívesen kényeztetné magát valami egyszerű ám nagyszerű kulináris finomsággal, annak íme egy recept, a szilveszteri menüsorból:

Oliva kaviár pirítóson

Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott fekete olíva
  • 5 dkg lilahagyma
  • 3-4 cl olívaolaj
  • 2 csomó petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom héja és leve
  • koktélparadicsom
  • pirítós
  • frissen őrölt bors

Elkészítési mód

A kimagozott fekete olívabogyót ledaráljuk, majd a nagyon apróra vágott lilahagymát és petrezselymet adjuk hozzá. Ezt ízesítsük sóval, kevés frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, valamint olívaolajjal. Ha ez kész, akkor reszeljünk rá citromhéjat és csepegtessük meg a levével, ami majd igazán kiemeli az ízeket. Végül keverjük össze az egészet, kenjük forró pirítósra és koronázzuk meg néhány koktélparadicsommal a kész finomságot.

Az izgalmas illatok mellett az est a fülek számára is különleges pillanatokat biztosít majd Jazzy Rádió szervezésében. Nyári Károly virtuóz zongora előadása kíséri a fenséges ízek élvezetét, miközben Buday Péter chéf személyesen segít eligazodni a sokszínű kulináris kínálatban. Ezt követően a 10 tagú Group’N’Swing zenekar adja a talpalávalót saját, pörgős, boogie-s lüktetésű, swinges, big band-es hangulatú, méltán elismert szerzeményeivel, majd az est további részében Suri Imre funky bakelit lemezei fokozzák a hangulatot hajnalig.
Az elsőrangú fogások és kiváló zenék gondoskodnak róla, hogy egy felejthetetlen estével kezdd az Újesztendőt.

Buday Péter által összeállított teljes szilveszteri menüsor itt olvasható.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2216215&banner=2214803&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük