25 ezer új munkahelyet teremthet a kormány
Így lehet ennyi új állás
Czomba Sándor szerint 25 ezer ember számára jelentene állandó munkát a járműipari központ.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mintegy 25 ezer új munkahely jöhet létre Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében annak köszönhetően, hogy a kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította a területet.

Czomba Sándor

Veszélyeztetett életkorúak

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium - NGM - foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be döntésüket. A politikus kiemelte: ahhoz, hogy hosszú távon érdemi foglalkoztatottságbővülés valósuljon meg az egyes iparágakban, össze kell fogni a helyi erőket.

Az államtitkár a januárban indult munkahelyvédelmi akcióterv kapcsán kifejtette: a 25 év alattiak, az 55 év felettiek, a gyesről, gyedről visszatérő édesanyák és a szakképzetlenek a munkaerő-piaci szempontból legveszélyeztetettebb csoportok - még azok is, akiknek van munkájuk.

Új munkalehetőségek teremtése

- Ha azt szeretnénk, hogy ezekben a veszélyeztetett csoportokban ne legyen létszámcsökkenés (...), akkor ezeket az embereket be kell ragasztani a munkahelyükre - mondta Czomba Sándor, hangsúlyozva, hogy az akciótervnek épp ez a feladata.

Az államtitkár hozzátette: a munkahelyvédelmi akciótervnek célja az is, hogy a bővítésre, fejlesztésre képes ágazatokban elősegítse a munkaerő-felvételt. Kiemelte továbbá azt is, mivel érdemi gazdasági növekedés nélkül nincs foglalkoztatottságbővülés, Magyarország és Európa számára is a gazdaság beindítása a legnagyobb kihívás.

Czomba Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon alacsonyabb a munkanélküliségi ráta, mint az eurózónában, és az állástalanok aránya csökkenő tendenciát mutat.

Fotó: kormany.hu

Ezt is szeretjük