Erre a dologra fokozottan figyel most a rendőrség: egész szeptemberben ellenőriznek

Természetesen nem csak az ellenőrzés miatt kell betartani a szabályokat. Ha ez elmarad, súlyos veszélybe kerül a gyerek.

GettyImages-1337955441

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a polgárőrség idén is egész szeptemberben fokozott jelenléttel segíti a közlekedést a forgalmas iskolák, óvodák környékén.

A fülhallgatóból hangosan szóló zene és az úttesten átkelés közben nézett mobiltelefon jelentette veszélyre hívta fel a tanévet kezdő gyerekek figyelmét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön Budapesten, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévnyitóján.

Ilyen veszélyek leselkedhetnek a gyerekekre

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által tartott rendezvényen Szécsi Tibor, a BRFK balesetmegelőzési és közlekedési osztályának vezetője arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy ha autóval viszik a gyereküket iskolába, mutassanak jó példát azzal, hogy bekötik a biztonsági övet, és gyermeküktől is követeljék meg ugyanezt. Időben induljanak el, figyelembe véve az ilyenkor megnövekvő forgalmat. Ha tömegközlekedéssel vagy gyalog megy iskolába egy kisebb gyerek, akkor eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat.

A kézben tartott mobiltelefon használata járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy a zenétől nem hallja a közeledő autókat - figyelmeztetett az alezredes. Arra is kérte a szülőket, tanítsák meg a gyereküknek, hogy az úttesten mindig zebrán keljen át, előtte pedig nézzen körül (nézzen balra, jobbra és ismét balra).

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a polgárőrség idén is egész szeptemberben fokozott jelenléttel segíti a közlekedést a forgalmas iskolák, óvodák környékén. A tanítási idő kezdetén és végén elsősorban arra ügyelnek, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak átkelni az úttesten.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fő cél a balesetek megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása, de az egyenruhások minden közlekedési szabályszegés esetén intézkedni fognak.

A BRFK által közzétett statisztikai adatok szerint idén eddig 73 gyerek sérült meg Budapesten közlekedési balesetben, közülük a nyári szünetben 23-an.

Miért jó, ha árulkodik a gyerek? A biztonság miatt különösen fontos

Az óvodáskor vége felé a szabályok betartása nagyon fontossá válik a gyerekek számára. Olyannyira, hogy miután megtanultak alkalmazni és betartani egy szabályt, mindenki mástól is ugyanezt várják. Az alig három csíkból álló zebrán például akkor sem lehet átszaladni piros lámpánál egy óvodással, ha közel s távol egyetlen autó sincs. Ebből az erős szabálytiszteletből adódik, hogy azonnal jelentik, ha valami nem úgy történik, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük