10-ből 9-en utálják, mégis ilyen a legtöbb iroda: csak hátránya van a dolgozók szerint

Az irodai dolgozók 90%-a nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint.

open-office-stressz

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az irodai dolgozók 90%-ának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10%-uk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével. A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felső vezető - töltötték ki.

A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24%-uk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be mindennap. A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57% gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a helyük.

A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5%-ot, míg 15%-uk akár 10%-ot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20%-a nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre. A megkérdezettek több mint fele, 53%-a mondana le egy jobb főnökért keresetének egy részéről, 10%-uk fizetésének akár több mint 15%-át is feláldozná.

Ma már a magyar piacon is több olyan szoftver érhető el, amely képes mérni a munkavállalók hatékonyságát. A többség tolakodónak érzi az ilyen fokú ellenőrzést, míg a válaszadók 30%-a úgy gondolja, hogy akár jó célra is használhatók ezek az eszközök. A válaszadók 90%-ának fontos, hogy a cég, amelynél dolgozik, alkalmazzon környezetbarát megoldásokat.

Fotók: Getty Images

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mesés a kilátás az erdei irodából

Mivel az életünk nagy részét a munkahelyen töltjük, nem árt úgy megválasztani azt - ha tehetjük -, hogy a környezet is kellemes legyen, mert ez már önmagában is csökkentheti a stresszt. Ha pedig még a természetre is rálátásunk nyílik, nem is kell több a boldogsághoz.

Ezt is szeretjük