10-ből 9-en utálják, mégis ilyen a legtöbb iroda: csak hátránya van a dolgozók szerint
Az irodai dolgozók 90%-a nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint.

open-office-stressz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az irodai dolgozók 90%-ának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10%-uk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével. A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felső vezető - töltötték ki.

A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24%-uk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be mindennap. A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57% gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a helyük.

A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5%-ot, míg 15%-uk akár 10%-ot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20%-a nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre. A megkérdezettek több mint fele, 53%-a mondana le egy jobb főnökért keresetének egy részéről, 10%-uk fizetésének akár több mint 15%-át is feláldozná.

Ma már a magyar piacon is több olyan szoftver érhető el, amely képes mérni a munkavállalók hatékonyságát. A többség tolakodónak érzi az ilyen fokú ellenőrzést, míg a válaszadók 30%-a úgy gondolja, hogy akár jó célra is használhatók ezek az eszközök. A válaszadók 90%-ának fontos, hogy a cég, amelynél dolgozik, alkalmazzon környezetbarát megoldásokat.

Fotók: Getty Images

Mesés a kilátás az erdei irodából

Mivel az életünk nagy részét a munkahelyen töltjük, nem árt úgy megválasztani azt - ha tehetjük -, hogy a környezet is kellemes legyen, mert ez már önmagában is csökkentheti a stresszt. Ha pedig még a természetre is rálátásunk nyílik, nem is kell több a boldogsághoz.

Ezt is szeretjük