Ilyen a tökéletes önéletrajz, amire nem lehet nemet mondani
Ha álmaid állására valószínűleg nem te vagy az egyetlen jelentkező, kreatívnak kell lenned, hogy kitűnj.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azzal bizonyára senki sem vitatkozik, hogy nagyon nehéz manapság állást találni, ezért igencsak találékonynak kell lenniük a munkakeresőknek ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk a jelentkezés alkalmával.

Főleg a kreatív szakmákon belül, ahol ki kell tűnni a többiek közül. Ha álmaid állására egy sablonos önéletrajzot küldesz, egy ilyen vállalatnál könnyen egy papírkupac alján landol a jelentkezésed.

Követendő példa

A munkanélküliség problémája nemcsak hazánkban van jelen, hanem a világ más tájain is megváltoztak a dolgok. Éppen ezért a legfontosabb, hogy merj kreatív, innovatív lenni, ugyanakkor tedd félre a szégyenlősködést.

Hogy egy kis ihletet és bátorságot adjunk mindehhez, bemutatjuk Alice Lee példáját, aki mindenáron az Instagramnál szeretne elhelyezkedni - ez egy fényképmegosztással foglalkozó internetes cég.

Ennek érdekében létrehozott egy oldalt, amely nemcsak szép, hanem az egyszerű és a modern dizájn mellett rengeteg információ is elfér rajta Alice-ról.

Az oldalt egy főoldalra és három aloldalra bontotta. Egy rövid bemutatkozás után, amelyben leírta, hogy ki ő, és mit szeretne, valamint dióhéjban azt, hogy mivel tudna hozzájárulni a cég sikeréhez, részletesen kifejtette, hogy milyen szakma múlttal rendelkezik, illetve mihez ért.

Ebből kiderül, hogy korábban dolgozott a Microsoft és a Foursquare csapatában is.

A második oldalon felvázolt néhány ötletet, amelyből kiderül, hogy valóban érdekli a cég, míg a harmadikon szeretné még inkább meggyőzni leendő munkáltatóját arról, hogy ő lenne a legjobb választás. A bal felső sarokban a navigációs gombokon kívül e-mail és Twitter-elérhetőséget helyezett el. A lap alján pedig megtalálható a Flickr-oldalától kezdve a LinkedIn-en át jó néhány általa használt felület is.

Természetesen egy ilyen oldal létrehozásába több időt és energiát kell fektetni, mint egy wordös önéletrajz megírásába, ám jó eséllyel pályázhatsz vele álmaid állására.

Tippek a közösségi médiához!

Szeretnél tippeket kapni ahhoz, hogyan gyűjthetsz minél több rajongót a Facebook-oldaladra? Érdekelnek a közösségi médiával kapcsolatos legfrissebb hírek, pletykák, esettanulmányok, szórakoztató videók?

Nincs ötleted arra, hogy mivel tartsd fenn a meglévő rajongók érdeklődését? Mindenre választ kaphatsz hazánk legnagyobb közösségi média hírportálján, a SocialTimes.hu-n, kattints ide!
Ezt is szeretjük