Szenzációs illúziót kapott le a fotós az utcán: erre mennyi volt az esély?

A fotós a véletlenek játékát mutatta be a képein, ahol a világi káosz elemei kapcsolódnak egymáshoz.

illúzió 7
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jonathan Higbee fotós eredetileg Új-Zélandról származik, de úgy hozta a sors, hogy végül New Yorkba költözött, ahol azonnal lenyűgözték a pezsgő város folyamatos impulzusai. Megragadta hát a fényképezőgépét, és értelmet adott a sok apró részletnek, amik elvesznek az éterben - éppen ezért egyszerűen Véletleneknek nevezte el fotósorozatát. Ebből végül könyv is született, amiben különböző elkapott pillanatok örökítik meg a város dinamikájában rejlő játékosságot.

A művész teljesen új képi megvilágításba helyezte New York városát. Az utcai fotózások során feltérképezte, és bele is szeretett a városi tájképbe. Egy idő után már úgy készítette a képeket, mintha szerelmes levelet írna a hatalmas metropolisznak. A kameráján keresztül New York különböző aspektusait tárta fel. Ezzel szeretné felnyitni az emberek szemét, mennyi mindent lehet észrevenni akár csak az embert körülölelő környezetben, ha nem csak nézünk, de látunk is.

A fotós és párja egy éve adoptáltak egy kislányt, Izabellát, akinek érkezéséhez hasonlította azt az örömöt, amit az elkészült fotóalbum is okozott neki. Összesen 115 képet készített, amiből most tízet mutatunk meg: a Véletlenek fotóinak köszönhetőn New York megelevenedik azok számára is, akik soha nem jártak a városban. 

Ezt is szeretjük