Így tudhatod meg, hogy kik töröltek a Facebookon az ismerőseik közül
Lépésről lépésre leírással
Szeretnéd tudni, ki törölt az ismerősei közül? Kövesd leírásunkat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az online világ magába szippantott, és lefekvés előtt is az utolsó utad a Facebook-oldaladra vezet, akkor egészen biztosan nem dob fel a tudat, amikor azt látod, hogy ismerőseid száma reggelre eggyel megfogyatkozik.

Szeretnéd tudni, ki volt az, aki visszautasította az ismerősi státuszt? Akkor a következő lépéseket tedd meg érte!

Minden kiderül

A Who Deleted Me oldalon egy olyan szolgáltatás található, amellyel fényt deríthetsz rá, hogy kik töröltek téged a közösségi oldalon. Az ingyenes szolgáltatás során semmilyen új adatot nem kell megadnod, ahogy regisztrálnod sem kell. Mindössze annyi dolgod van, hogy a Facebook loginoddal bejelentkezz az oldalra, amit baloldalon a Login with Facebook gomb alatt találsz.

Ahogyan az oldal beléptet, engedélyt kér tőled az alkalmazás használatához, mert csak így tud hozzáférni az adataidhoz. Innentől kezdve a szolgáltatás önműködőre vált, észleli, ha megfogyatkozott az ismerőseid száma, e-mailben is értesít, hogy ki az, aki szándékosan vagy netán véletlenül törölt az ismerősei közül. Azonban, ha úgy gondolod, hogy a továbbiakban nem szeretnéd ezt a funkciót használni, az engedélyt bármikor visszavonhatod és így az értesítés is automatikusan megszűnik.

Meglepő adatok

A szolgáltatás azonban nem csak havi bontásban mutatja meg, hogy kik nem szándékoznak továbbra is kapcsolatban állni veled. Segítségével különböző statisztikákat is meg tudsz nézni az ismerőseiddel kapcsolatban: többek között grafikus ábra mutatja a Graph fülecske alatt, hogy hány új ismerősöd lett az adott időszakban, míg a Statistics fül alatt megnézheted napra és percre pontosan, hogy mikor regisztráltál az oldalra.

Sőt még azt is megtudhatod, hogy ez idő alatt hány új tagja lett a Facebooknak, és összességében megnézheted, hogy az utóbbi egy hónapban hány új kapcsolat született, illetve hányat szakítottak meg.

Facebook-függőség

Az igazsághoz az is hozzátartozik, ha egy ilyen apróság, minthogy valaki törölt az ismerőseid közül zavar, akkor az akár a Facebook-függőség tünete is lehet. A közösségi oldalak meggyengítik a személyes kapcsolatokat, elképzelhető, hogy pont azért kerültél le valaki ismerős listájáról, mert az élő kapcsolatot felváltotta az internetes kontaktus, aminek nagyon sok hiányosság van.

Persze sokkal inkább az a kóros, ha nem tudsz létezni a közösségi oldal nélkül, és az alvásidőd is megcsappan amiatt, mert állandó Facebook készültségben vagy. A legjobb, ha megtalálod az egyensúlyt a való világ és az oldalon töltött idő között, hiszen a személyes kapcsolatok ápolása mindennél fontosabb.

Mennyi időt töltesz naponta a Facebook-üzenőfalad böngészésével?

Ezt is szeretjük