Így kerüld el, hogy kirúgjanak: 3 durva hiba, ami az állásodba kerülhet

A leépítések miatt senki nem érezheti biztosnak az állását. Ne feszítsd még tovább a húrt!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A leépítések idején szinte senki nem érezheti biztosnak a munkáját, pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben az álláskeresés egyet jelenthet az anyagi csőddel.

Damoklész kardja így is mindenkinek ott lebeg a feje fölött, ezért figyelj fokozottan, hogy ne hagyj támadási felületet, és ne kövesd el azokat a hibákat, amelyek miatt napok alatt a leépítettek listáján találhatod a nevedet.

Próbálsz megúszni

Bármilyen munkakörben dolgozol is, és bármekkora is rajtad a felelősség, előfordulhat, hogy hibázol. Ha felismered, hogy rossz döntést hoztál, illetve megfeledkeztél valamiről, a legrosszabb, amit tehetsz, ha megpróbálod eltussolni a hibát.

Az ilyen bizonytalan időkben persze a hiba beismerése még nagyobb stresszel jár, de hidd el, sokkal kisebb az esély arra, hogy kirúgjanak, ha magad állsz a főnököd elé, és elmondod, hogy mit rontottál el - különösen, ha megoldási javaslatot is teszel, miközben biztosítod a felettesed arról, hogy többet ilyen nem fordul elő.

Ha megpróbálod elfedni a bajt, nagy a valószínűsége, hogy az csak akkor bukik ki, amikor már hatványozott kárt okozott, sokkal nehezebben helyrehozható, és rád sem vet majd túl jó fényt, hogy nem vállaltad a felelősséget.

Hibázni, majd a bajt helyrehozni még nem nagy tragédia, de ha hibázol, és nem törődsz a következményekkel, az az állásodba kerülhet.

Rád van írva, mit gondolsz

Nem szerencsés dolog a céges ügyeket másokkal is megosztanod, mert ha visszajut a főnököd fülébe, akkor az indiszkréciód miatt hamar lapátra kerülhetsz.

Mindenki tisztában van ezzel, baráti társaságban mégis általános a munkahelyi téma - a dolog akkor válik igazán veszélyessé, ha a benyomásaidat nem élőszóban, hanem mondjuk egy közösségi oldalon osztod meg. Egyrészt, mert így szinte biztos lehetsz benne, hogy valamelyik rosszindulatú kollégád ráakad majd a bejegyzésre, másrészt, mert a baklövésnek írásos nyoma is marad.

Szigorúan tilos a cég belső ügyeiről bármit is kikotyognod, vagy a főnöködről, kollégáidról - akár burkoltan is - bármit a Facebook-faladra írni. Egy ilyen amatőr hiba az állásodba kerülhet.

Munkahelyi flört

Talán te is ismersz olyan párokat, akik a munkahelyükön ismerkedtek meg, és évek óta stabil, boldog kapcsolatban élnek, de az ilyesféle románcoknak mindig megvan a maguk veszélye: ha a viszony rossz véget ér, lehet, hogy nem tudtok majd túllépni a múlton, és egyikőtöknek szednie kell a sátorfáját, mert egyszerűen képtelenek lesztek együtt dolgozni. Jól gondold hát meg, mielőtt belevágsz egy munkahelyi szerelembe, hogy megéri-e a kockázatot. Ha pedig nem érzel különösebb vonzalmat, és csak egy laza flörtre vágysz a kollégáddal, próbáld meg elhallgattatni az ösztöneidet.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A magánéletet és a munkát nem szerencsés keverni - a pikírt megjegyzéseket és huncut öszevihogásokat a kollégáid is észre fogják venni, kellemetlenül érzik majd magukat, ez pedig hátráltatja a munkát. Ráadásul egyáltalán nem vall profizmusra, ha így viselkedsz a munkahelyeden - az irodai kacérkodásnak a felmondás vethet keserű véget.

Ezt is szeretjük