Így kerüld el, hogy kirúgjanak!

4 jel, amire figyelj

A munkahelyi flört veszélyes lehet. Vedd észre időben a vonzódás jeleit, és előzd meg a bajt!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kisebb családi vállalkozásoknál, cégeknél kevésbé szabályozzák szigorúan a munkatársak közötti viszonyt, hiszen természetes dolog, ha két ember vonzódni kezd egymáshoz, és esetleg komolyabbra is fordul a dolog. Ám a kisebb cégeknél is csak addig nézik jó szemmel mindezt, amíg a magánéleti problémák nem kúsznak be a mindennapokba, amíg a felek képesek különválasztani a munkát a magánélettől.

Mindez a nagyobb vállalatoknál, multinacionális cégeknél már ritkán megengedett. Sőt, egyes helyeken a kollektív szerződésben is felhívják a figyelmet arra, hogy a munkatársak között csak munkakapcsolat lehet, ellenkező esetben a felek a munkaviszonyukat kockáztatják. Ha nem akarod veszélybe sodorni az állásod, vedd észre időben, ha valamelyik kollégád szemet vetett rád, és előzd meg a bajt!

Figyelj a tekintetekre!

Az emberi kommunikációs eszközök közül a szem a legárulkodóbb és a leprecízebb műszer: egyrészt, mert központi helyen van, másrészt, mert a pupillaműködés teljesen független az akaratunktól - éppen ezért érdemes figyelni rá. Változatlan fényviszonyok esetén a szembogár nagysága az ember hangulatától függően változik. Ha valakit izgalom fog el, pupillája akár négyszeresére is tágulhat, ha pedig dühbe jön, képes pici fekete ponttá szűkülni - ezt hívják szúrós pillantásnak.

Eckhard Hess, a Chicagói Egyetem Pszichológia Tanszékének volt tanszékvezetője és a pupillaműködés vizsgálatának úttörője azt állapította meg, hogy a szembogár nagysága az egyén általános izgalmi állapotának függvénye. Rendszerint akkor tágul, ha valaki olyasmit lát, ami ingerlően hat rá - nőknél és férfiaknál egyaránt.

Árulkodó testhelyzet

Az emberek közötti távolság az egymás iránti érdeklődés, illetve a közöttük lévő viszony függvénye és ezért mutatója is. Ha valaki például meghitten akar veled beszélgetni, a testét igyekszik a tiéddel úgy állítani, hogy nulla fokos szöget zárjatok be egymással.

Ha egy férfi azt szeretné, hogy csakis rá figyelj, akkor ezt a helyzetet választja, és, ha tetszeni akar, persze más udvarlási gesztusokat is bevet. A férfi nemcsak odafordul hozzád, hanem közelebb is megy, átlépi a személyes zónád határát.

A közeledés elfogadásához elég annyi, ha megmaradsz a szembefordulásnál, és hagyod, hogy a férfi belépjen az intim teredbe. Ha viszont el akarod utasítani, elég néhány fokban elfordulnod, ez egyértelmű jelzés számára.

A lábfej, ami nem hazudik

A lábfej nem csupán azt mutatja meg, hogy merre indulna az agy, hanem azt is, hogy a tulajdonosa kit tart a legérdekesebbnek, a legvonzóbbnak. Képzeld el, hogy egy társaságban vagy, és látod, hogy három férfi meg egy nő áll egy csoportban. A beszélgetést szemlátomást a férfiak uralják, a nő csak hallgat. Ilyenkor érdemes megnézni a lábfejeket is: ha mindhárom férfi lábfeje a nő felé mutat, akkor ezzel az egyszerű nonverbális jellel tudatják a férfiak, hogy érdekli őket a hölgy.

Ha ilyen helyzetbe kerülsz a munkahelyeden, de akár csak abban az esetben, ha egyetlen férfitól észleled ezt a jelet, jobb, ha kilépsz a csoportból, akár azáltal, hogy kissé elfordulsz, vagy ügyelsz arra, hogy a lábfejed semleges irányba mutasson. Utóbbi visszajelzés a férfi számára arra vonatkozóan, hogy nem viszonzod az érdeklődését.

A nadrág intim része

A férfiak udvarlási repertoárja sokkal szűkebb, mint a nőké, és sokszor jóval egyértelműbb. Ilyen például a slicctájék hangsúlyozása. A férfiak legnyíltabb szexuális demonstrációja az övbe akasztott hüvelykujj, mely reflektorfénybe állítja a slicctájékot, de szintén a férfiasság hangsúlyozására szolgál a feszesebb nadrág vagy a derékszíjnak a lecsüngő vége, mely a slicchez közel fityeg, vagy a nadrág igazgatása a slicctájékon.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Persze remélhetőleg a munkahelyükön a férfiak igyekeznek visszafogni ezeket a gesztusokat, nagy részük azonban önkéntelen mozdulat, melyet szinte nem is tudnak kontrollálni - ilyen például a szélesebb terpeszben állás vagy a széttett lábakkal ülés, mellyel általában akkor rukkolnak elő, amikor számukra vonzó nővel állnak szemben.

Cikkünk megírásában Barbara és Allan Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyve segített.

Ezt is szeretjük