Így kereshetsz több százezret!
A legjobb állások lelőhelyei
Nem csak a szerencsések találhatják meg könnyen álmaik állását. Íme, néhány hely, ahol neked is sikerül!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gazdasági válság még érezteti hatását, nem véletlen, hogy még most is sokan aggódnak a munkájukért vagy annak hiánya miatt. Ahhoz azonban, hogy jó és viszonylag biztos állást találj, nem elég egy diploma és a nyelvtudás.

Szükség van a jó benyomásra és a magabiztosságra is, de talán a legfontosabb, hogy megfelelő helyen keresgélj. Ismerj meg három lehetőséget, melyek mindegyike nagyban segíthet abban, hogy biztos és jól fizető állást találj - rövid időn belül.

Külföldi és hazai állások tömkelege

Egy új állás egy új élet kezdetét is jelentheti sok esetben, hiszen sok minden megváltozik általa. Ma már azonban az újságok apróhirdetései helyett ajánlatosabb az internetet használnod az álláskeresésnél, elsősorban az olyan, folyamatosan bővülő adatbázissal rendelkező állásportálokat, mint amilyen a Monster.hu is. Az áttekinthető, külföldi és hazai álláslehetőségek százait felvonultató weboldal sok hasznos információt is tartalmaz. Segít az önéletrajz összeállításában és a motivációs levél megírásában, de rengeteg tanácsot találsz a honlapon az álláskereséssel kapcsolatban is.

A Monster.hu-n kereshetsz szakma és földrajzi hely szerint is, de szűkítheted a kört néhány plusz információ megadásával. A keresések eredményeit elmentheted, ahogy azokat a hirdetéseket is, melyek elnyerték a tetszésed.

A Monster.hu-ra lehetőséged van feltölteni az önéletrajzodat is: nem csupán álláskeresők nézegetik ugyanis az oldalt, hanem a munkaadók is, regisztrálni tehát érdemes.

A lehetőségektől a személyes tanácsadásig

A Next Consulting 1998 óta létező cég, valahol a személyzeti tanácsadó és a fejvadász cégek között mozog. A beosztást tekintve nemcsak vezető pozícióba keres embereket, de az állások mindegyike jól fizető munka. Főként pénzügyi, illetve értékesítési szférában keresnek dolgozókat, de van néhány beosztás, ami más szaktudást igényel. Honlapjukon megtekintheted referenciáikat és a tanácsadókat is, akik nemcsak a munkakeresésben segítenek, hanem fel is készítenek például az állásinterjúra vagy a betölteni kívánt pozícióra tanácsadással vagy tréningekkel.

Két-három hónapnál régebbi állásajánlatokat nem találni a weboldalukon, a hirdetéseket rendszeresen aktualizálják. Eredményeikből látszik, hogy a jól képzett dolgozóknak alig egy-két hónap alatt találnak olyan munkakört, ami a jó fizetésen kívül biztosítja a kellemes légkört is.

Jó, ha tudod!
A fejvadászok kifejezetten a közép- és felsővezetőkre specializálódtak. Rengeteg multinacionális cég már csak a fejvadász cégeknek adja ki álláshirdetését, illetve pontos igényeit arról, milyen munkaerőt keres. A szempontok ismeretében a fejvadászok elkezdik felkutatni a tökéletes jelöltet, akinek kiválasztását komoly tesztek és összehasonlítások előzik meg. A fejvadász cégek előnye, hogy az álláskeresőtől nem szokásuk pénzt kérni, viszont előfordulhat, hogy fél évig is eltart, míg egy adott munkakörre kiválasztanak valakit.

Egy profi csapat multinacionális ügyfélkörrel

A ProfiPower legfőbb előnye - saját bevallásuk szerint is -, hogy nem csupán itthon, de már külföldön is elérhetőek. A céget 2004-ben alapították, és Magyarországon kívül már Romániában is rendelkeznek irodával.

Hirdetőik között elsősorban multinacionális cégek szerepelnek, de projektekre is lehet jelentkezni, ha időszakos munkára vágysz. Hasznos a regisztráció a weboldalukon, mivel náluk is feltöltheted az önéletrajzodat, és még tanácsokat is adnak az álláskereséssel vagy az interjúkkal kapcsolatban.

Az ajánlatok között - melyek elsősorban mérnöki és informatikai jellegűek, és főállásra vagy időszakos projektekre keresnek alkalmazottakat - sajnos nem lehet csak úgy céltalanul böngészni, mint a legtöbb oldal esetében.

Ellenben évente több olyan rendezvényt is szerveznek, ahol a munkaadók személyesen találkozhatnak azokkal, akik jelenleg még álmaik állását keresik.

Ezt is szeretjük