Így duplázd meg az interneted sebességét!

A legjobb tippek

Ha nem vagy elégedett az interneted sebességével, csomagváltás helyett használd tippjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az internet ma már szinte nélkülözhetetlen, legyen szó munkáról vagy éppen a szabadidő eltöltéséről. Hivatalos ügyeket intézhetsz a segítségével gyorsabban és egyszerűbben, néhány kattintással megtalálhatod a legjobb szórakozási lehetőségeket a hétvégére, de távoli rokonaiddal és barátaiddal is könnyedén tarthatod a kapcsolatot a világhálónak köszönhetően.

A kényelmes használathoz azonban elengedhetetlen a megfelelő internetsebesség. Ha lassúnak véled az interneted, első körben ne azon gondolkodj, hogy milyen másik csomagra lenne érdemes előfizetni, hanem vesd be a következő ötleteket! Akár meg is duplázhatod velük az internet sebességét.

Ideje böngészőt váltanod!

Bár eleinte az Internet Explorer volt az egyetlen böngésző, mára ez számít talán a legelavultabbnak is, hiszen lassú, és nem a legmegbízhatóbb. Szerencsére rengeteg ellenfele akad, például a Mozilla Firefox és a Google Chrome, melyek megbízhatóak és gyorsak, ráadásul ingyen letölthetők.

Használd ki a lehetőségeket!

Az internetezést számos beállítással is felgyorsíthatod. Amennyiben vannak kedvenc oldalaid, melyeket rendszeresen látogatsz, beállíthatod őket könyvjelzőnek - a Könyvjelzők menüben az Oldal hozzáadása gombbal -, így bármikor, egyetlen kattintással a kívánt lapon találod magad. Ha több oldalt figyelsz egyszerre, érdemes kiválasztani a lapfüles funkciót, hogy ne új ablakokat nyisson meg, hanem csak új fület, így egyből látod az oldalakat, és a menütálcádat sem lepik el az internetes oldalak.

15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Tudtad?
Bizonyos beállításokkal elérheted, hogy a böngésződ automatikusan elmentse azokat a weboldalakat, melyeket az utóbbi időben meglátogattál - ezeket az Előzmények menüből érheted el. Az úgynevezett cache-ek engedélyezésével pedig tovább gyorsíthatod az egyes oldalak betöltését. Mindez nagyon hasznos, ám, ha többen is használják a számítógéped, érdemes óvatosan bánni ezekkel. A témáról és a beállítási lehetőségekről itt olvashatsz bővebben.

Reklámok nélkül gyorsabban

Az Adobe úgynevezett Flash formátumát szinte minden weboldal használja, elsősorban a különböző hirdetések megjelenítésére. Ezek nemcsak zavaróak lehetnek, hanem jelentősen le is terhelik az internetet.

Ha gyorsabban és kényelmesebben szeretnél böngészni, egyszerűen tiltsd le az Adobe Flash-t, így az általa működő alkalmazások - többek között a reklámok - nem tudnak majd megjelenni a gépeden. A Flash kikapcsolásához több kiegészítőt is le lehet tölteni az internetről - ám véglegesen nem tanácsos letiltani, hiszen azzal olyan weboldalak betöltését is lehetetlenné teszed, mint például a Youtube.com, aminek kifejezetten a Flash a titka.

Nincs szükség kiegészítőkre!

Szabadulj meg a kiegészítők és az eszköztárak többségétől is! Előbbieket Internet Explorer és Mozilla Firefox esetében is az Eszközök menüben találod. E két böngésző bővelkedik ilyesmikben, melyek nagy részére alig van szükség, de minél többen vannak, annál lassabban tudod majd használni az internetet. Az eszköztár ritkításánál legyél óvatos: mindent nem kell törölnöd, csak azokat az eszközöket, melyek későbbi letöltések alkalmával kerültek a böngészőbe - ilyen valamelyik kereső oldal keresőablaka vagy az időjárásról tájékoztató alkalmazások.

Tipp
Ha bosszantanak a kommentek és az egyéb reklámok a Youtube.com használata közben, akkor neked találták ki a QuietTube-ot, ami megszabadít minden felesleges sallangtól. A Youtube link elé írd be, hogy http://quietube.com/v.php/, majd ezután másold be a teljes linket így: http://quietube.com/v.php/http://www.youtube.com/stb. Ezáltal csak a videó jelenik majd meg.

Az olyan különlegesnek tűnő alkalmazások is csak a böngésződet lassítják, mint amilyen a Mozilla Firefox legújabb verzióiban található Personas. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a böngésződnek egyedi színt és mintát adj.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Rengeteg sablon közül választhatsz, melyeknek köszönhetően valóban egyedi lehet a böngésző, ám ahogy sok más kiegészítő, ezek is inkább csak lassítanak, mint hasznosak lennének.

Ezt is szeretjük