Így duplázd meg az interneted sebességét!
A legjobb tippek
Ha nem vagy elégedett az interneted sebességével, csomagváltás helyett használd tippjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internet ma már szinte nélkülözhetetlen, legyen szó munkáról vagy éppen a szabadidő eltöltéséről. Hivatalos ügyeket intézhetsz a segítségével gyorsabban és egyszerűbben, néhány kattintással megtalálhatod a legjobb szórakozási lehetőségeket a hétvégére, de távoli rokonaiddal és barátaiddal is könnyedén tarthatod a kapcsolatot a világhálónak köszönhetően.

A kényelmes használathoz azonban elengedhetetlen a megfelelő internetsebesség. Ha lassúnak véled az interneted, első körben ne azon gondolkodj, hogy milyen másik csomagra lenne érdemes előfizetni, hanem vesd be a következő ötleteket! Akár meg is duplázhatod velük az internet sebességét.

Ideje böngészőt váltanod!

Bár eleinte az Internet Explorer volt az egyetlen böngésző, mára ez számít talán a legelavultabbnak is, hiszen lassú, és nem a legmegbízhatóbb. Szerencsére rengeteg ellenfele akad, például a Mozilla Firefox és a Google Chrome, melyek megbízhatóak és gyorsak, ráadásul ingyen letölthetők.

Használd ki a lehetőségeket!

Az internetezést számos beállítással is felgyorsíthatod. Amennyiben vannak kedvenc oldalaid, melyeket rendszeresen látogatsz, beállíthatod őket könyvjelzőnek - a Könyvjelzők menüben az Oldal hozzáadása gombbal -, így bármikor, egyetlen kattintással a kívánt lapon találod magad. Ha több oldalt figyelsz egyszerre, érdemes kiválasztani a lapfüles funkciót, hogy ne új ablakokat nyisson meg, hanem csak új fület, így egyből látod az oldalakat, és a menütálcádat sem lepik el az internetes oldalak.

Tudtad?
Bizonyos beállításokkal elérheted, hogy a böngésződ automatikusan elmentse azokat a weboldalakat, melyeket az utóbbi időben meglátogattál - ezeket az Előzmények menüből érheted el. Az úgynevezett cache-ek engedélyezésével pedig tovább gyorsíthatod az egyes oldalak betöltését. Mindez nagyon hasznos, ám, ha többen is használják a számítógéped, érdemes óvatosan bánni ezekkel. A témáról és a beállítási lehetőségekről itt olvashatsz bővebben.

Reklámok nélkül gyorsabban

Az Adobe úgynevezett Flash formátumát szinte minden weboldal használja, elsősorban a különböző hirdetések megjelenítésére. Ezek nemcsak zavaróak lehetnek, hanem jelentősen le is terhelik az internetet.

Ha gyorsabban és kényelmesebben szeretnél böngészni, egyszerűen tiltsd le az Adobe Flash-t, így az általa működő alkalmazások - többek között a reklámok - nem tudnak majd megjelenni a gépeden. A Flash kikapcsolásához több kiegészítőt is le lehet tölteni az internetről - ám véglegesen nem tanácsos letiltani, hiszen azzal olyan weboldalak betöltését is lehetetlenné teszed, mint például a Youtube.com, aminek kifejezetten a Flash a titka.

Nincs szükség kiegészítőkre!

Szabadulj meg a kiegészítők és az eszköztárak többségétől is! Előbbieket Internet Explorer és Mozilla Firefox esetében is az Eszközök menüben találod. E két böngésző bővelkedik ilyesmikben, melyek nagy részére alig van szükség, de minél többen vannak, annál lassabban tudod majd használni az internetet. Az eszköztár ritkításánál legyél óvatos: mindent nem kell törölnöd, csak azokat az eszközöket, melyek későbbi letöltések alkalmával kerültek a böngészőbe - ilyen valamelyik kereső oldal keresőablaka vagy az időjárásról tájékoztató alkalmazások.

Tipp
Ha bosszantanak a kommentek és az egyéb reklámok a Youtube.com használata közben, akkor neked találták ki a QuietTube-ot, ami megszabadít minden felesleges sallangtól. A Youtube link elé írd be, hogy http://quietube.com/v.php/, majd ezután másold be a teljes linket így: http://quietube.com/v.php/http://www.youtube.com/stb. Ezáltal csak a videó jelenik majd meg.

Az olyan különlegesnek tűnő alkalmazások is csak a böngésződet lassítják, mint amilyen a Mozilla Firefox legújabb verzióiban található Personas. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a böngésződnek egyedi színt és mintát adj.

Rengeteg sablon közül választhatsz, melyeknek köszönhetően valóban egyedi lehet a böngésző, ám ahogy sok más kiegészítő, ezek is inkább csak lassítanak, mint hasznosak lennének.

Ezt is szeretjük