Meglepő időjárás közelít az ország felé: mire számíthatsz a hosszú hétvégére?
Hidegfront jön, előkerülhetnek a télikabátok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán már kevesen számítottak rá, de visszatér a zord idő, az eső és a csípős reggelek. Holnaptól több fokkal esik vissza a hőmérséklet, ráadásul kellemetlen szél is várható, így ismét előkerülhetnek a pulóverek.

Sőt, aki kora reggel indul útnak, még a télikabátot és a sálat is jobb, ha bekészíti. De vajon a hosszú hétvégére visszatér a kellemes tavaszi idő?

Kedden ideér a front

Ismét több előrejelzést böngésztünk végig, hogy minél nagyobb valószínűséggel tudjuk megmondani, milyen időre számíthatsz. Bár a csapadékos idő már ide is ért, ez még nem minden, a következő napokban érezhető lehűlésre is számítani kell.

Az Időkép jóslata szerint hétfőn is marad a szeles, de meleg időjárás, majd estefelé nyugat felől hidegfront éri el térségünket, így egyre többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Helyenként felhőszakadás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat - OMSZ - is sok csapadékot ígér. Bár korábban jégesőről is szó volt az előrejezséekben, most ez mégis elmarad, erre utal a Köpönyeg.hu előrejelzése is.

Holnap aztán egyértelműen ideér a hidegfront, ami komoly lehűléssel jár. Esőre, záporra továbbra is számítani lehet, és a szél még erősebb, sok helyen viharos lesz.

Szerdán is az ország fölött marad a front, és egyes helyeken napközben sem lesz több 12 foknál. Sok napsütésre kedden sem számíthatunk.

Fagyni is fog

Csütörtökre virradóra egyes helyeken akár -1 fokig is hűlhet a levegő hőmérséklete, talajmenti fagyokra mindenütt számítani kell, de napközben már 15-20 fok várható.

A jelenlegi adatok szerint május 1-jén borongós, esős, kifejezetten kellemetlen időre kell számítani, de az egész hosszú hétvége csapadékosnak ígérkezik. Legalább a hőmérséklet méltó lesz az évszakhoz, bár a váratlanul lecsapó záporok miatt csak óvatosan érdemes kültéri programot szervezni.

Ezt is szeretjük