Megérkezik az ősz? Szokatlan idő lesz a hét végén
Régen volt már olyan idő, mint amilyenre hétvégén számítani kell. Azért ne ijedj meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szokatlan kánikula végre véget ért, és talán már idén nem is köszönt ránk. Az ország időjárása hétvégére kettészakad, valahol 20 fok alatt maradnak a nappali csúcsok, míg másutt még megpróbálja elérni a hőmérő a 30 fokot. Sok csapadékkal is számolni kell.

Szerda óta némileg csökken az országban a hőmérséklet, ám eddig radikális változás nem történt az időjárásban. Eddig. Hétvégén ugyanis több helyen már tényleg lehűlésről beszélhetünk.

Pénteken napos és felhős időszakok váltogatják majd egymást, és már napközben is lehetnek záporok, zivatarok. Elterjedtebb esőzésekre estétől kell számítani. Az ország nagy részén 22-27 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, de délen és keleten még lehet 30-31 fok.

A szombat szomorkás időt hoz, egész nap erősen felhős égre kell számítani, erős szél és sok eső kíséretében. Hajnalra 13-18 fokra hűl a levegő, napközben pedig 17-30 fok valószínű. Délen lesz a melegebb, az ország nagy részén már csak elvétve mutat majd 20 fok fölötti hőmérsékletet a hőmérő.

Már szombat estére felszakadozhat a felhőzet, de vasárnap is számítani kell némi csapadékra. Éjszaka hűvös lehet, helyenként alig megy majd 10 fok fölé a mutató, napközben pedig 18-24 fok várható.

A hosszú távú előrejelzések szerint a jövő héten napközben egész kellemes idő várható, 20 fok körüli csúcsokkal, eső nélkül, azonban reggelenként már csípős lesz az idő. A hét elején egyes helyeken már csak 6-8 fok lesz hajnalban, ami, bizony, már az ősz érkeztét jelzi. A hűvös ősz azonban még egy ideig biztosan várat magára.

A Balaton és a Velencei-tó még mindig 23-24 fokos, bár a strandidő a Dunántúlon már nem jellemzi majd a hétvégi időjárást, így aligha lehet ezt kiélvezni. Sokkal inkább lesz kirándulóidő, bár az eső miatt ezt is érdemes vasárnapra tenni. De hát ősz van, ilyenkor bármikor számolni kell a csapadékkal.

Ezt is szeretjük