Kiadták a narancssárga figyelmeztetést! Kánikula, felhőszakadás és zivatar is várhat hétfőn ezekben a vármegyékben

Kegyetlen időjárás várható a mai napon is!

Időjárás június 8-án
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több dolog miatt is figyelmeztetést adtak ki a mai napra a meteorológusok. Az ország egyes részein kánikula várható, de bizonyos vármegyékben kegyetlen viharok is lecsaphatnak.

Időjárás június 8-án

A HungaroMet előrejelzése szerint az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű a mai napon, majd estére a gomolyok összeesnek, és kiderül az ég. Záporok, zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulhatnak ki, de helyenként felhőszakadás is lehet. Az északias irányú szelet néhol élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30-37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Késő estére 20-28 fok közé hűl le a levegő.

GettyImages-1155986550
Fotó: Kryssia Campos / Getty Images Hungary

A HungaroMet zivatar és felhőszakadás miatt egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki, magas középhőmérséklet miatt pedig kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetést egyes vármegyékben. Zivatarveszélyre figyelmeztetnek Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Felhőszakadás várható Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben.

Magas középhőmérséklet miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki Pest, Fejér, Heves, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében illetve narancssárga figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére.

Estére a csapadékgócok a legtöbb helyen lecsengenek, és az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani. Az északnyugati tájakon azonban maradhatnak gomolyfelhők, és ott egy-egy zápor még később is előfordulhat. Az északias szél mérsékelt lesz. Hajnalban 14-23 fok közötti értéket mérhetünk.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ne beszélj chatbottal, ha ezt tapasztalod! Szakértők tettek közzé figyelmeztetést

A chatbotokkal való beszélgetés nem mindig biztonságos, intő jelekre figyelmeztettek a szakértők.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük