Drasztikus változás jön az időjárásban a hétvégén - Nem sok jóra számíthatunk

Véget érhet az indián nyár?

GettyImages-1401617190

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehűlést hozhat a hétvége, ami kettéosztja majd hazánkat, és nem kevés csapadékkal fog járni. 

Szombatra egy hidegfront érheti el hazánkat, ami a Dunántúlon és a középső tájakon kiadós esőt, záport, illetve zivatarokat okozhat. Szombat estére a keleti tájakra is megérkezik a csapadék. 

15 fokos hőmérséklet-különbség is lehet

A napközbeni órákban drasztikus, akár 14 fokos hőmérséklet-különbségek is lehetnek. Míg a Dunántúl nyugati felén csak 16-20 fokra lehet készülni, addig az ország középső felében 21-26, keleten 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

GettyImages-1383026300
Fotó: sarayut Thaneerat / Getty Images Hungary

Ez a kettéosztottság vasárnap is megmarad, de már nem lesz annyira érezhető. A hét utolsó napján 16 és 27 fok között alakulhat az átlaghőmérséklet. A Dunától keleti térségeken az esős idő vasárnapig megmarad, helyenként akár 50-70 mm csapadék is összegyűlhet.

Nem kell azonban sokáig temetni a nyarat, ugyanis ez a hullámzó frontrendszer hétfőre távozik térségünkből, hamar visszatér a kellemesen meleg, nyárias idő 25-30 fokkal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rendkívül hideg telünk lesz - Olvass tovább!

Idén júliusban megerősítette a Meteorológiai Világszervezet (WMO), hogy visszatért az El Niño időjárási jelenség, ami általában 5-7 évente jelentkezik.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük