-20°C lesz a héten: havazás és durva lehűlés jön
Előrejelzés
Markáns lehűlést jósolnak a hét további részére a meteorológusok. Íme, a részletek!

nagykep?cikkid=168073&kep=havazas-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerdán estig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és észak felől az ország északkeleti felén, a Győr-Baja vonaltól északkeletre, keletre egyre többfelé várható havazás és körülbelül hat centiméteres hólepel. A nyugati tájakon csak elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugatira, majd északnyugatira forduló szél az Északi-középhegység térségében néhol hófúvást okoz. Reggel -7°C és -2°C, délután -1°C és +4°C között alakul a hőmérséklet, Sopron térségében lehet a legenyhébb idő. Délelőtt melegfronti, délutántól hidegfronti hatás érvényesül.

Csütörtökön még gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Duna-Tisza-közén, egy összeáramlás mentén várható hózápor, havazás. Erős, olykor viharos lesz az északi szél. Markáns hidegbetörés várható, napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet. Délelőtt 0°C, délután már csak -5°C körüli értékeket mérhetünk. Pénteken többnyire derült, de igen fagyos időre van kilátás. Futó hózápor kialakulhat. Reggel már több helyen süllyed -10°C alá a hőmérséklet, délután is csak -6°C körüli fagy esélyes. Erős marad az északi szél.

Szombaton marad a derült, de keményen fagyos, zord idő. Hajnalban -20°C és -10°C, délután -10°C és -5°C várható. Az élénk északi szélben még hidegebbet érzünk majd. Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé lehet hószállingózás, havazás. Reggel -15°C és -9°C, délután -7°C és +2°C között alakulhat a hőmérséklet.

Ezt is szeretjük