Elsőfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt - Itt lehet számítani rájuk

Szinte az egész országban figyelmeztetés van érvényben zivatarok és erős széllökések miatt.

vihar
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Figyelmeztető előrejelzés adtak ki Magyarország területére vasárnap éjfélig - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat

Szinte az egész országban elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a heves zivatarok és az erős széllökések miatt.

Elsőfokú riasztás van érvényben a zivatarok miatt

Szombaton hidegfront vonul át felettünk, a délelőtti, déli órákban elsősorban az északi, északkeleti országrészben fordulhatnak elő zivatarok, az északkeleti határvidék környékén alacsony valószínűséggel heves zivatar kialakulására is van esély. A nap második felében a délnyugati megyékben is kedvező légköri feltételek állhatnak fenn zivatarok, heves zivatarok kialakulására, arrafelé a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. 

A hevesebb zivatarokhoz jégeső, illetve körülbelül 80-90 km/órás viharos széllökések, valamint intenzív csapadékhullás is társulhat. A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az időjárási helyzetet. Gyengébb forgatókönyv megvalósulása esetén a hevesebb események délnyugati határaink túloldalán következnek be.

A cikk az ajánló után folytatódik

Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, amelyet helyenként, főként az Észak-Dunántúl, Északi-középhegység, és a főváros térségének magasabb pontjain - zivataroktól függetlenül is - viharos, 60-70, magasabb hegyekben akár 75-85 km/órás széllökések kísérhetnek. A légmozgás késő délutántól veszíthet jelentősen erejéből. Vasárnap kritériumokat meghaladó, veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű.

8 erőteljes fotó, ami megmutatja, milyen rossz úton jár a világ

Nagy bajban van a Föld, és csak tovább romlik a helyzet, ha nem teszünk ellene sürgősen.

Ezt is szeretjük