A 3 legrosszabb, motiválónak szánt idézet
Megkérdeztük!
Ne fogadj meg minden bölcsességet, ami a neten terjed, mert lehet, hogy nincs is értelme.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebook népszerűvé látványosan megugrott a különböző idézetek, bölcsességek terjesztése az interneten. A mélyértelműnek szánt rövid szövegek között van, ami tényleg hasznos, és tartalma is van, de sok köztük a klisés, valójában üres és értelmetlen tanács is.

Megkérdeztünk három aktívan internetező lányt, Anitát - 18 -, Ildikót - 20 - és Évit - 21 -, hogy melyik az az idézet, amivel sokszor találkoznak a közösségi oldalakon vagy a világhálón, pedig valójában nem ér semmit.

Mindent lehet, csak akarni kell

- Szerintem ez több okból sem igaz - mondja Anita. - Attól, hogy valamit akarsz, még nem hullik az öledbe, az, hogy szimplán vágysz rá, még nem jelenti azt, hogy meg is fogod kapni. Tenni is kell azért, hogy elérd, amit akarsz, és még akkor sincs rá garancia, hogy össze fog jönni. Persze,hinni kell benne, de akkor is benne van a pakliban, hogy nem lesz szerencséd. 

Lehet, hogy tényleg kevés olyan dolog van, ami lehetetlen, de attól, hogy valaki a szobájában ülve erőlködik, és arra koncentrál, hogy mennyire akarja azt az elérhetetlennek tűnő dolgot, még nem lesz közelebb a megoldáshoz.

Pont a napokban láttam egy nagyon jó, vicces visszavágást erre a mindent lehet, csak akarni kell kijelentésre. Valaki azt írta, hogy ha szerinted nincs lehetetlen, akkor próbáld meg csukott szájjal kimondani a p betűt.

A körülményeket én alakítom

Ildikó úgy gondolja, vannak olyan dolgok, amikre nem lehetünk befolyással.
- Ha éppen rossz passzban vagyok, és erőt merítenék az ilyen idézetekből, nem esik jól, ha szembejön velem egy olyan mondat, amiből azt szűröm le, hogy mindenért én vagyok a hibás.

Nekem azt sugallja ez a szöveg, hogy én tehetek arról, ha most éppen rossz nekem - akkor is, ha egyébként egyáltalán nincs közöm ahhoz, ahogyan alakultak a dolgok.

Szerintem ez a mondat rossz üzenetet közvetít a fiataloknak, mert ha jobban belegondolnak a jelentésébe, olyan dolgokért is magukat okolhatják, amikről egyáltalán nem is tehetnek. Ne akarjunk mindent magunkra kenni!

Megkérdeztük a pasikat

Te tisztában vagy vele, hogy mi az, amit egy férfi először megnéz egy nőn? Videónkból megtudhatod: megkérdeztük a pasikat!

Amíg van, aki utál, addig valamit nagyon jól csinálok

- Először nem is értettem, hogy pontosan mit is akarnak közölni ezzel a mondattal az emberek - mondja Évi. - Azt hittem, hogy aki megosztja ezt az idézetet, annak a célja az, hogy minél többen utálják őt, aztán mikor megláttam ugyanezt a mondatot kiegészülve azzal, hogy van, aki féltékeny rám, akkor leesett.

Bizonyos emberek szerint, ha valaki nem kedveli őket, annak az egyetlen lehetséges oka az, hogy a másik féltékeny vagy irigy rájuk.

Fel sem merül bennük, hogy ők csinálnak valamit rosszul, vagy az illető egyszerűen csak más világ, mint ők. Könnyebb azzal nyugtatni magukat, hogy mindenki csak irigyli őket, mint tükörbe nézni, és elgondolkodni rajta, hogy min kellene változtatni a viselkedésükben.

Ezt is szeretjük