Kellemetlen dolgot vett észre a szupermarket padlóján: le is fotózta az irritáló látványt
Vannak olyan idegesítő dolgok, amelyek, bár apróságok, mégis kibillentik az embert a komfortérzetéből.

ideges-no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van valami furcsán boldogító a rendezettségben, hiszen az agyunk könnyebben feldolgozza a szimmetriát, mint azt, ha a dolgok kuszán és nem összeillően helyezkednek el. Nem véletlen, hogy az építészetben is az egyenletességre és az arányosságra törekszik az ember, hiszen olyan, ami ilyenkor létrejön, azt tartósan nézegetni fogja.

Nagyon bosszantó tehát, ha mégis hiba csúszik a számításba, főleg egy olyan esetben, amikor nincs lehetőség gyors és tiszta korrekcióra. Akármilyen aprócska is a baki, a környezetének szabályossága szinte kidobja magából, ezért akkor is vonzani fogja a tekintetet, ha csak néhány centiméteres a problémás rész.

Idegesítő dolgok

Akár egy rosszul elhelyezett mintáról, akár egy ferdén feltett csempéről van szó, az emberi szem azonnal kiszúrja az eltérést, hát még akkor, ha valami sokkal nagyobb területről van szó. Az alábbi fotók készítői mind ilyesmivel szembesültek, és meg is osztották, hogy enyhítsék a feszültséget: nézd meg, milyen idegesítő dolgokról posztoltak fotókat a Bored Panda olvasói!

Kiemelt kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük