Idegen faj él a Föld belsejében?
A nácik megdöbbentő elmélete
A Föld mélye üreges, és furcsa lényeknek ad otthont. Íme, az egyik legérdekesebb összeesküvés-elmélet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Semmi sem szilárdabb és megbízhatóbb, mint a Föld felszíne, mégis több összeesküvés-elméletekkel foglalkozó személy hiszi, hogy a Föld belsejét különböző furcsa csoportok lakják. Azt állítják többek között, hogy az 1600 kilométer vastag kéreg alatt a Föld üreges, a fényt pedig egy belső nap biztosítja.

Az északi fény is a föld alól jön?

A sarkokon található a bejárat?

Hosszú ideig úgy gondolták, hogy a különös föld alatti világ, a Föld belsejében található üreg bejárata a sarkokon található. Az elmélet alátámasztására sok mindent előhoztak már, az Aurora Borealisként és az Aurora Australisként, vagyis az északi és a déli fényként ismert lenyűgöző fényjelenségektől - ezek a belső nap kísérő jelenségei volnának - egészen a gravitációs mező és a rádióhullámok anomáliáiig.

Az is ismert, hogy egyes eszkimó törzsek azt állítják, hogy ők sokkal északabbról származnak - egy melegebb tájról, ahol mindig süt a nap, mindemellett a föld alatti birodalmakról és az ott élő furcsa lényekről szóló legendák majdnem minden kultúrában megjelentek az utolsó hatezer évben.

A nácik is hittek benne

Egyes összeesküvés-elméletek szerint már a történelem hajnalán voltak olyan titkos társaságok, amelyek ismerték az üreges Föld titkát. Ezek a szervezetek manipulálták-manipulálják a tudományos társadalmat és a hatalmi pozícióban lévő embereket, így a lakosság továbbra is meg van arról győződve, hogy a Föld felszíne alatt nem egy másik világ, hanem sziklák, néhány olajmező és az olvadt magma található. Több titkos társaság belső tanításai szerint a Föld belseje valóban üreges, ezt egy középső nap világítja meg, lakói egy fejlett faj tagjai, és a külső Földdel való kapcsolatot csatornák sorozata biztosítja számukra.

Az ilyen titkos társaságok közé tartozott a nácik okkultista szervezete, a Thule Gesellschaft is. Számos magas rangú náci hitt abban az elképzelésben, mely szerint a Föld üreges.

Bizonyítékok támasztják alá, hogy az 1930-as években náci expedíciókat szerveztek az Antarktiszra és Tibetbe, a kiküldetés célja pedig az volt, hogy próbálják meg felvenni a kapcsolatot azokkal, akik a Föld alatt laknak.

Hermann Göring a teóriára alapozva még rakétakísérleteket is vezetett. Vannak olyanok is, akik hisznek abban, hogy a nácik közül a világháború vége után sokan a Föld belsejében található üregbe menekültek, és ott kolóniákat alapítottak.

Megdöbbentő elméletek: terrák és derók

Dr. Raymond Bernard szerint - aki PhD fokozatát a New York-i Egyetemen szerezte 1932-ben - a Föld üreges, belsejét pedig a terrák népesítik be. Ennek a három és fél méter magas fajnak a tagjai véleménye szerint az eredeti atlantiszi lakosok leszármazottai, akik nyers zöldségeken élnek, és repülő csészealjakkal közlekednek.

Dr. Bernard egy kolóniát is létesített Ecuadorban azok számára, akik hisznek abban, hogy a hatóságok megpróbálják eltitkolni az igazságot az üreges Földről, valamint, hogy a barátságos terrák nem akarnak rosszat, sőt, azért vannak itt, hogy megmentsék az emberiséget egy közelgő nukleáris holokauszttól.

Az Antarktiszt kutatták a feltételezett lejáratok miatt

A negyvenes években egy Richard Shaver nevű illető állt elő hasonlóan furcsa elmélettel: az általa először jellemzett derók az üreges Föld belsejében feltételezetten élő számos faj egyike.

Shaver elképzelése szerint a derók a Földet eredetileg benépesítő idegenektől származnak, és egy 12 ezer éve bekövetkezett napkatasztrófa miatt kényszerültek a felszín alá. A derók technológiája annyival magasabb rendű, hogy irányítani tudják az emberiség gondolatait, így titokban tarthatják föld alatti világuk létezését.

Cikkünk David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyve alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

OLVASD EL EZT IS!

ufo
  • földönkívüliek
  • érdekességek a világból

A világ legrégebbi UFO-ábrázolásai?

Ezt is szeretjük