Ide börtönözték be az IMF-vezetőt
Fotók, videó!
A nemi erőszakkal vádolt Strauss-Kahn igazi keményfiúk közé került a luxusból. Nézd meg videón a börtönt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dominique Strauss-Kahnt, a luxushoz szokott, nemi erőszakkal vádolt IMF-vezért egy olyan börtönbe szállították, amit eddig csak a filmekben láthatott. A 160 hektáros börtönkomplexumban kemény bűnözők élnek, akikre hétezer őr és 1500 civil vigyáz.

A Rikers Island madártávlatból
A börtön belülről

A börtön korábban katonai kiképzőtáborként funkcionált, egyébként rendkívül zsúfolt, lakói pedig veszélyesek, és vadásznak a hírességekre. 

Az IMF-vezér egy alig négy négyzetméteres cellát kapott, ahol van egy ágya, egy pohara és egy fogkeféje.

Teljes testüregvizsgálat

Dominique Strauss-Kahnt az NBC információi szerint a feltehetően öngyilkosságra készülő raboknak járó megfigyelés alatt tartják, legutóbbi meghallgatása után pedig teljes testüregvizsgálatnak vetették alá.

A televízió egy magát megnevezni nem kívánó forrástól úgy tudja, hogy Dominique Strauss-Kahnt 15-30 percenként ellenőrzik, és egyrészes ruhát és fűző nélküli cipőt kapott, hogy minimálisra csökkentsék az öngyilkossági kísérlet kockázatát.

Nemi erőszak

Dominique Strauss-Kahnt a New York-i rendőrség vasárnapra virradóra azzal a váddal szállította le az Air France gépének első osztályáról és vette őrizetbe, hogy egy manhattani szállodában, a Times Square-en lévő Sofitel egy háromezer dolláros lakosztályában meg akart erőszakolni egy 32 éves szobalányt.

Kertészkednek a rabok
Vonulnak a rabok

A Rikers Islandről, ahová Strauss-Kahnt szállították, 1994-ben dokumentumfilm készült, melyet meg lehet nézni a Youtube-on. Ebből kiderül, tényleg elég kemény helyre rakták az IMF-vezért. A drogkereskedelem és az erőszak is gyakran látott vendég a börtönben.

Itt tengeti napjait az IMF-vezér. Kattints a videóért!

Dominique Strauss-Kahn egyébként ártatlannak fogja vallani magát, Washingtonban élő felesége, Anne Sinclair volt francia újságíró vasárnap közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy egy másodpercig sem hitte el a férje ellen felhozott vádakat, és az üggyel kapcsolatban mindenkit tisztességre és visszafogottságra szólított fel.

Ezt is szeretjük